Kvalificerad Inköpare

Kvalificerad Inköpare

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Ditt uppdrag som kvalificerad inköpare innebär att finnas nära beställarna som affärsstöd under upphandlings- och avtalsfaserna med syftet att göra goda affärer för Trafikverket och staten. I din roll arbetar du för att säkerhetsställa att försörjningen av varor och tjänster till Trafikverket sker på ett hållbart och rättssäkert sätt till rätt kvalitet och till lägsta möjliga totalkostnad. I rollen ansvarar du för att i första hand genomföra upphandlingar och avtalsuppföljning inom varor och tjänster. Du kommer att arbeta inom någon av kategorierna indirekta varor och tjänster, it eller järnvägsmaterial.

Som kvalificerad inköpare leder du och genomför upphandlingens samtliga delar samt ger stöd i juridiska frågor. Till hjälp har du bland annat våra jurister. I rollen bidrar du till ständiga förbättringar av våra arbetssätt och metoder, inte minst i samarbete med våra avropsfunktioner som använder upphandlade ramavtal.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har högskoleexamen med inriktning på, eller kombination av, teknik, ekonomi, juridik eller har annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig.
Det är meriterande om du
  • har flerårig erfarenhet av strategiskt inköpsarbete
  • har flerårig erfarenhet av offentlig upphandling
  • har flerårig erfarenhet av kommersiell affärsförhandling.
Som person är du drivande och arbetar på ett strukturerat sätt för att leverera goda resultat. Tjänsten ställer stora krav på samarbete, såväl internt som externt. Du är en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga. Din förmåga att skapa förtroende är mycket viktig i denna roll.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-23

Upplysningar

Rekryterande chef Maria Vestlund
0101236915

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

SACO Richard Ericsäter
0101232444

ST Anna Kraft
0101236615

Rekryterande chef Per Olofsson
0101231519
Mer info
Kontaktperson Maria Vestlund
Telefon 0101236915
Område Borlänge
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 apr 2019 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.