Kvalificerad Controller

Kvalificerad Controller

Som Kvalificerad controller på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

En av våra medarbetare ska vidare i karriären och därför söker vi nu en ny kollega till avdelning Verksamhetsstyrning, enhet Ekonomi, inom verksamhetsområde Planering.

-Det är väldigt varierade arbetsuppgifter och man får arbeta nära beslutsfattarna inom verksamhetsområdet. I den här rollen är du ett stöd till ledningen och det krävs att du har gjort bra analyser vilka du presenterar på ett pedagogiskt sätt för att bäst beslut ska kunna tas, skickar nuvarande medarbetare med till sin efterträdare.

Arbetsuppgifter
Avdelningen Verksamhetsstyrning fungerar som en stabsavdelning inom verksamhetsområdet Planering och där enheten Ekonomi utgör ett stöd till verksamhetsområdets ledning inom områdena ekonomi, styrning och uppföljning. Enheten ansvarar för att hålla samman verksamhetsplaneringen, verksamhetsuppföljningen och riskhanteringen inom verksamhetsområdet. Enheten består av sex kvalificerade controllers, en riskstrateg, en säkerhetsstrateg samt en verksamhetsutvecklare som finns lokaliserade på flera orter i landet.

Trafikverket har i uppdrag att verka för att de transportpolitiska målen nås. I styrningen och uppföljningen använder vi leveranskvaliteter - effektområden som syftar till att beskriva utvecklingen kopplad till de transportpolitiska målen. Verksamhetsområdet ansvarar för effektområdena Kapacitet, Användbarhet, Säkerhet, Klimat samt Miljö och Hälsa för hela Trafikverket. Vi söker nu en medarbetare som ska arbeta med att samordna den övergripande styrningen, stödet och uppföljningen inom dessa områden.

-Som controller på Trafikverket får man väldigt mycket ansvar och det förväntas att man tar det också. Även om man ofta jobbar självständigt kan man alltid hitta stöd i en kollega. Vi är en härlig arbetsgrupp där alla hjälper varandra, fortsätter medarbetaren.

Du samordnar även arbetet med att ta fram prioriterade strategiskt viktiga områden för styrning av verksamhetsområdet. Detta innebär att bland annat omvärldsbevaka, leda analysgrupper, förankra och kommunicera med chefer samt ledningsgrupper både inom verksamhetsområdet och inom hela Trafikverket. Resultatet från prioriteringarna i strategiska styrningen kommer att utgöra grunden för verksamhetsområdets verksamhetsplanering.

I övrigt kommer du även arbeta med att
  • samordna verksamhetsområdet kring redovisningsfrågor, kontoslag, attester med mera
  • bidra till att effektivisera verksamhetsområdets arbetssätt inom styrprocessen
  • driva verksamheten mot förbättringar genom olika utvecklingsprojekt inom verksamhetsområdet samt i Trafikverket
  • leda nätverket för controllers inom verksamhetsområdet
Du rapporterar direkt eller indirekt till ledningen på olika nivåer genom rapporter, presentationer och föredragningar. Du får ett stort ansvar och har betydande möjligheter att påverka verksamheten.

Tjänstens placeringsort är Borlänge, Eskilstuna, Gävle, Göteborg, Kristianstad eller Luleå.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person har du ett lösningsorienterat driv och har lätt för att leda både ditt eget och andras arbete framåt där ni alla bidrar till att förbättra och utveckla verksamheten. Du är självgående och arbetar strukturerat med en förmåga att kombinera operativt arbete med strategiskt tänkande, samt är van vid att hålla deadlines. Vidare är du kommunikativ och pedagogisk samt har en förmåga att lyssna in din omgivning och skapa goda och förtroendefulla relationer. Därutöver har du god analytisk problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning ekonomi eller motsvarande kompetens erhållen genom annan utbildning i kombination med flerårig erfarenhet
  • har ett par års erfarenhet av övergripande controllerarbete och att ha samordnat verksamhetsplanering och uppföljning inom en större avdelning eller organisation
  • har mycket goda kunskaper i Officepaketet och specifikt i Excel och PowerPoint
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
Det är meriterande om du har
  • erfarenhet av att leda, utveckla och samordna komplexa processer eller projekt
Varmt välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi planerar att hålla intervjuer via Skype den 26-27/10.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-10-04

Upplysningar

Rekryterande chef Anneli Persson
0101236491

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

SACO Lennart Staberg
0101236506

ST Airi Larsson
0101236243
Mer info
Kontaktperson Anneli Persson
Telefon 0101236491
Område Borlänge
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 4 okt 2021 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.