Instruktionsförare / Förvaltare

Instruktionsförare / Förvaltare

Arbetsuppgifter
Som instruktionsförare kommer du i samverkan med Trafikverksskolan säkra framtagande och genomförande av utbildningar på de fordon samt spårgående maskiner som Fordonsresurser (FR) förvaltar. Rollen inkluderar förartjänst inom FR spårtrafikverksamhet. Du kommer medverka i förvaltningen av nämnda fordon och maskiner. Som instruktionsförare kommer du följa upp och utbilda förare samt annan personal i FR spårtrafikverksamhet. Du kommer vara med och utveckla den här verksamheten, vilket innebär ett stort eget ansvar. Arbetet sker främst dagtid och oregelbunden tjänstgöring förekommer.

Att medverka i markprov och testkörningar rörande nya signalsystemet ERTMS kommer frekvent att ingå.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
  • Minst treårig gymnasiebildning med teknisk eller naturvetenskaplig inriktning
  • Utbildning instruktionsförare och arbetat minst ett år som instruktionsförare
  • Lokförarbehörighet
  • Typutbildning på minst ett av följande fordon: Rc1, Rc6, Y1
  • Uppfyller gällande hälsofodringar
  • B-körkort, manuellt
Det är meriterande om du har:
  • Typutbildning av fordon: Rc1, Rc6, Y1
För att lyckas i rollen ser vi att du är självgående, tar ansvar för din uppgift och strukturerar ditt angreppssätt samt driver dina processer vidare. Du har en god kommunikationsförmåga, du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Som instruktionsförare är du leveransorienterad, sätter upp höga mål för dig själv och arbetar strukturerat för att nå dessa mål, gör vad som lämpligen krävs för ett gott resultat.

Placeringsort: Borlänge (alternativ placeringsort kan diskuteras)

Intervjuer är planerade att hållas i Borlänge vecka 11 och 12.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Som Instruktionsförare/förvaltare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Trafikverkets Fordonsresurser är en av Trafikverkets resultatenheter och verksamheten drivs i bolagsliknande former. Vårt uppdrag är att ansvara för Trafikverkets fordonspark och beredskapsresurser. Detta inkluderar förvaltning av verksamheten som järnvägsföretag, leverera och hyra ut spårfordon och vägfordon. Uppdraget omfattar även att leverera beredskapsresurser som bandvagnar, tillfälliga broar och elverk. Fordonsresurser ska vara en resurs i samhällets krishantering.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-02-24

Upplysningar

Rekryterande chef John-Åke Halldén
0101231409

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

SACO Bengt Skärlén
0101231366

ST Jerk Wiktorsson
0101231104
Mer info
Kontaktperson John-Åke Halldén
Telefon 0101231409
Område Borlänge
Yrkesroll Fastighet, Förvaltare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 24 feb 2020 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.