Infraarkitekt övervakning

Infraarkitekt övervakning

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du gör nytta för hela samhället. Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider.

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation har du stor möjlighet att bidra till samhällets utveckling (eller dylikt, beroende på VO.)

Trafikverket etablerar under våren 2013 en ny IT-organisation med centraliserad hantering och styrning av all IT-verksamhet. Omorganisationen genomförs för att effektivisera samt underlätta en successiv konkurrensutsättning av IT-verksamheten samtidigt som Trafikverkets behov av IT ska kunna tillgodoses. I den nya organisationen ingår bland annat tre avdelningar med ansvar för att styra, beställa respektive leverera IT. Den nya organisationen är en central funktion med ett funktionellt ansvar för all IT i Trafikverket. Funktionen kommer att ha cirka 800 medarbetare över hela landet.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som infraarkitekt på Trafikverket har du den spännande uppgiften att jobba i några av Sveriges största och mest komplexa it-miljöer där landets mest kritiska transportsystem ligger. Tillsammans med dina kollegor tacklar du framtidens utmaningar i det svenska transportsystemet genom att bland annat analysera, utforma och arkitektoniskt dokumentera den it-infrastruktur som skall ta oss in i framtiden, allt med ena benet i verksamheten och det andra i tekniken.

Du kommer att ingå organisatoriskt i en grupp med ca 25 medarbetare, samt i virtuella team inom teknikområdet. Vi finns idag främst på 3 platser i landet (Borlänge, Gävle och Stockholm). Resor i Sverige i mindre omfattning ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning IT eller motsvarande aktuell erfarenhet och kompetens inom området som av oss kan bedömas likvärdigt
 • har dokumenterad erfarenhet inom olika typer av övervakningsverktyg (t.ex. SCOM, Netcool, Apica) och plattformar
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
 • har svenskt medborgarskap
 • har väl utvecklade ledaregenskaper: en förmåga att påverka och engagera din omgivning genom att tydliggöra lösningar och möjligheter
 • är en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga. Du inger förtroende och får andra att känna sig bekväma
 • har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren
 • har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv
 • drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar.
Det är meriterande om du
 • har genomgått specialiserade IT-arkitektkurser
 • innehar relevant certifiering för tjänsten, inte äldre än fem år (t.ex. certifierad arkitekt, MSCE)
Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Intervjuer planeras att hållas runt den 15-16 maj. Vi bjuder in till intervju genom mail, håll därför gärna utkik i din mailkorg regelbundet (inkl spamfilter) veckorna före planerade intervjudagar.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-30

Upplysningar

Rekryterande chef Ann-Cathrine Lindell
0101257037

ST Håkan Engström
0101232014

SEKO Sven-Gunnar Billman
0101257255

SACO Kristoffer Strömberg
0101231911
Mer info
Kontaktperson Ann-Cathrine Lindell
Telefon 0101257037
Område Borlänge
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 apr 2019 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.