IT projektledare

IT projektledare

Som IT projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga!

Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändringresa.

Trafikverket är mitt i en pågående stark digital transformation och vi kan erbjuda en spännande resa mot framtidens arbetssätt och teknik. Här kommer det att finnas möjlighet att utveckla din egen kompetens. Sektionen för Beslutsstödsplattformar har som ansvar att förvalta de gemensamma beslutsstödsplattformarna och även stötta verksamheter inom Trafikverket med kompetens för att bygga och förvalta beslutsstödslösningar.

Nu söker Sektionen för Beslutsstödsplattformar en IT projektledare som vill vara med och driva vår verksamhet framåt!

Arbetsuppgifter

Som IT projektledare driver du bland annat olika typer av utvecklingsprojekt eller förvaltningsuppdrag som varierar i komplexitet och storlek. Din roll är att motivera och vara ett stöd inom projekten och för arbetsgruppen. Du har en tydlig ledarroll som innebär att du leder, planerar och följer upp arbetsgruppens arbete så att projekten bedrivs effektivt. Du säkerställer att information når fram till arbetsgruppen och du stöttar samt följer upp arbetet när det behövs. Vidare ingår det i arbetsuppgifterna att även arbeta med förbättringsåtgärder, hantera eskaleringar samt att eliminera hinder. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp på ca 15 personer och du rapporterar till närmaste chef.

Placeringsort: Borlänge alt. Göteborg

Kvalifikationer

Vem är du?

I den här rollen följer ett helhetsansvar och därför är det viktigt att du trivs med att leda, motivera och stötta din arbetsgrupp. Du har lätt för att kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt, du säkerställer att information går fram och påminner samt följer upp när det behövs. Du är noggrann, du drivs av samarbete samt har viljan att utvecklas inom rollen, ta dig an nya arbetsuppgifter och kunskaper. Du ser vad som behöver göras och agerar därefter samt hittar snabbt lösningar på uppkomna problem.

Kvalifikationer

Vi ser att du har:
  • arbetslivserfarenhet av att leda utvecklingsuppdrag inom förvaltning och/ eller projekt
  • högskoleexamen inom IT 180hp (120p). Alt. har du annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet i närtid som vi bedömer motsvara utbildningskravet
  • arbetslivserfarenhet från större organisation eller myndighet
  • goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du har:
  • Scrum Master certifiering alt dokumenterad erfarenhet av att arbeta i en Scrum Master roll
  • erfarenhet eller kunskap inom Business Intelligence- och/eller AI-området
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Trafikverket samarbetar med andra arbetsgivare i Dalarna gällande medflyttarfrågor, detta genom Rekryteringslots. Mer information om detta hittar du på www.rekryteringslots.se

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-05-20

Upplysningar

Rekryterande chef Resha Björk
0101232825

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Magnus Hedström
0101232828
Mer info
Kontaktperson Resha Björk
Telefon 0101232825
Område Borlänge
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 20 maj 2021 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.