IT Arkitekt - Övervakning

IT Arkitekt - Övervakning

Arbetsuppgifter
Som infraarkitekt på Trafikverket har du den spännande uppgiften att jobba med Sveriges kanske största och mest komplexa it-infrastruktur. Du ansvarar för övergripande design och planering av våra system och plattformar för it-infrastrukturövervakning.

Du kommer att hantera frågor från förvaltare och tekniker som sköter system och it-lösningar. Du interagerar med leverantörer som driver förändringar av strukturen i våra produkter och men även större uppdateringar och versionsbyten.

Utöver det så pågår en digitalisering av myndighetens anläggningar i stort som ställer nya krav på övervakning. Transportanläggningen, bestående av vägar, färjor och inte minst järnväg har många olika system som under senaste åren har digitaliserats men flera är fortfarande i startgroparna och dialogen som krävs för att stötta ansvariga för anläggningssystemen utifrån deras tillgänglighetskrav är en stor del i uppdraget.

Organisatoriskt kommer du att ingå i en grupp med ca 20 medarbetare varav 12 är it-arkitekter, samt i virtuella team inom teknikområdet. Vi finns idag främst på 3 platser i landet (Borlänge, Gävle och Stockholm).

Resor inom Sverige ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning IT eller motsvarande aktuell erfarenhet och kompetens inom området som av oss kan bedömas likvärdig.
  • har några års aktuell erfarenhet som IT Arkitekt inom infraområdet.
Det är meriterande om du
  • har dokumenterad erfarenhet inom olika typer av övervakningsverktyg (t.ex. SCOM, Netcool, Apica) och plattformar.
  • har genomgått specialiserade IT-arkitektkurser.
  • innehar relevant certifiering för tjänsten, inte äldre än fem år (t.ex. certifierad arkitekt, MSCE).
Som vår nya kollega ser vi att du
  • kan lyfta blicken och se på helheten i en komplex teknisk infrastruktur
  • har en god kommunikations- och samarbetsförmåga
  • drivs av utveckling och av att leverera resultat.
  • är en öppen relationsbyggare som ser innovativa lösningar
Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

I denna rekrytering kan urvalstest och arbetsprov komma att appliceras.

Valbara placeringsorter: Borlänge, Gävle, Solna

Intervjuort: Borlänge

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och gör Sverige närmare med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-04-08

Upplysningar

Rekryterande chef Ann-Cathrine Lindell
0101257037

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Håkan Engström
0101232014

SEKO Sven-Gunnar Billman
0101257255
Mer info
Kontaktperson Ann-Cathrine Lindell
Telefon 0101257037
Område Borlänge
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 8 apr 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.