HR-specialist

HR-specialist

Arbetsuppgifter
I syfte att bedriva en mer effektiv verksamhet har Trafikverket sedan några år tillbaka inrättat en särskild HR-specialistroll med fokus på hantering av kvalificerade rehabiliteringsärenden.

Som HR-specialist inom rehabilitering ingår du som en av tre specialister i en nationell avdelning. Din huvuduppgift är att arbeta konsultativt med att stötta personalansvariga chefer i kvalificerade rehabiliteringsärenden. Med utgångspunkt i ett arbetsgivarperspektiv ger du organisationens chefer stöd i att planera och samordna rehabiliterande insatser, arbetsanpassningar och andra åtgärder. Som HR-specialist inom rehabilitering är du arbetsgivarrepresentant i kontakt med både interna och externa aktörer. Andra arbetsuppgifter som ingår i rollen är t ex att hålla interna utbildningar inom rehabilitering och att upprätta och förvalta styrdokument.

Då vi är en nationell organisation och finns på många orter i hela Sverige är resor ett naturligt inslag i tjänsten.

Kvalifikationer
Som HR-specialist inom rehabilitering krävs det att du har mycket god kunskap i aktuella regelverk och att du är väl insatt i sjukförsäkringssystemet. För att lyckas i arbetet behöver du vara strukturerad och ha god förmåga att skaffa information, sortera och planera. Du behöver vara van att driva processer framåt, se nästa steg och komma till avslut. Som person är du lyhörd, stabil och har god självinsikt. Du har lätt för att skapa förtroende och är tydlig och pedagogisk i din kommunikation. Eftersom arbetet periodvis kan vara intensivt är det viktigt att du har förmåga att prioritera. Rollen som HR-specialist innebär frihet under ansvar och du behöver tycka om att arbeta självständigt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
  • utbildning inom personal-och arbetslivsprogrammet eller annan högskoleutbildning i kombination med erfarenhet som bedöms som likvärdig
  • erfarenhet av arbete i liknande roll eller befattning
  • har B-körkort
  • mycket goda kunskaper i sjukförsäkringsreglerna
  • goda kunskaper i arbetsmiljö och arbetsrätt
Det är meriterande om du har:
  • erfarenhet av att arbeta som HR-generalist
  • har erfarenhet av att arbeta i en offentlig organisation
Placeringsort Borlänge. Resor ingår i tjänsten.

Intervjuer sker i Borlänge i början av februari.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast den 27 januari. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På HR arbetar du tillsammans med verksamheten för att skapa en modern och attraktiv arbetsplats. Fokus för oss är att hitta talanger, i rätt tid, på rätt plats och som möjliggör ett närmare Sverige. Vi bidrar med stöd och styrning inom hela HR-området till både organisation och chefer. Tillsammans med verksamheten arbetar vi för att skapa en stimulerande arbetsmiljö som präglas av arbetsglädje och engagemang - och vi hoppas du vill vara en del av den.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-01-27

Upplysningar

Rekryterande chef Åsa Anderzén
0101235861

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

ST Jerk Wiktorsson
0101231104

SACO Anders Stoor
0101236356
Mer info
Kontaktperson Åsa Anderzén
Telefon 0101235861
Område Borlänge
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 27 jan 2020 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.