HR-specialist

HR-specialist

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som HR-specialist kommer du att arbeta med omställning för medarbetare och chefer. I tjänsten ingår att ge information, hålla utbildningar och vara ett stöd för organisationen i omställningsfrågor. I din roll ingår att ge stöd i arbetsrättsliga frågor som är kopplade till omställningsarbetet.

I arbetsuppgifterna ingår:
  • hantering av arbetsbrist och övertalighet
  • hantering av pensionslösningar, bland annat delpensioner
  • stöd i kvalificerat rehabiliteringsarbete
  • hitta lösningar i enskilda fall/karriärrådgivning
Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har högskoleexamen inom personal- och arbetslivsprogrammet (180 hp) alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig arbetslivserfarenhet av kvalificerat HR-arbete inom omställnings- och rehabiliteringsarbete
  • har förhandlingsvana och goda kunskaper i arbetsrätt
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har kunskaper i TRV-AVA och avtal gällande omställning
Du har mycket god samarbetsförmåga och förmåga att på ett positivt sätt stödja människor genom omställningsprocessen. Du har helhetssyn och ser lösningar som gynnar verksamheten, både kort- och långsiktigt. Du har förmåga att vidmakthålla och vidareutveckla förtroendet hos chefer, medarbetare, de fackliga organisationerna samt hos externa samarbetspartners, t.ex. Trygghetsstiftelsen. Tjänsten ställer stora krav på flexibilitet, stabilitet och hög trovärdighet i ditt agerande.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-11-30

Upplysningar

Rekryterande chef Åsa Anderzén
0101235861

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

ST Airi Larsson
0101236243

ST Jerk Wiktorsson
0101231104

SACO Viktoria Andersson
0101231176
Mer info
Kontaktperson Åsa Anderzén
Telefon 0101235861
Område Borlänge
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 nov (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.