GIS-ingenjör

GIS-ingenjör

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som GIS-ingenjör inom verksamhetsområde Underhåll kommer du att tillhöra sektion Förädla geodata, som idag består av ca 15 personer. Vi ansvarar för ajourhållning av geografisk information och tillhandahåller väg-och järnvägsdata, samt annan geografisk information och kartor till användare både inom och utanför Trafikverket. Vi agerar expertstöd, medverkar i förvaltning och utvecklingsprojekt för hantering av geografisk information och anläggningsdata.

Vi söker GIS-ingenjör som ska jobba med geografisk data om Sveriges vägar och järnvägar och dess omgivningar. Just nu är vi inne i en intensiv period där omvärlden förändras snabbt och där vi bygger upp vår kunskap, teknik och arbetssätt för att anpassa oss. Tillsammans med kollegor runt om i landet kommer du jobba med analyser och bearbetningar av data samt att tillgängliggöra på olika sätt för våra användargrupper.

Våra främsta verktyg för geografisk information är ArcGIS, både i desktop och webben, och FME men även andra tillämpningar som finns i Trafikverket.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 300 hp med GIS-inriktning
  • har viss praktisk erfarenhet av datahantering med GIS-verktyg
Det är meriterande om du har
  • kunskap och erfarenhet av verktygen ArcGIS och FME
Som person är du analytisk och har förmågan att lösa problem. Du kan jobba självständigt men också gärna samarbeta med andra där du deltar och bidrar i enhetens utvecklingsarbete.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-05-07

Upplysningar

Rekryterande chef Åsa Eriksson
0101235127

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Åsa Eriksson
Telefon 0101235127
Område Borlänge
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 maj 2019 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.