Förvaltare IT system Basunderhåll Väg

Förvaltare IT system Basunderhåll Väg

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Vill du vara en del i utvecklingen av Basunderhåll Väg och där arbeta med IT system? Det grundläggande underhållet på väg som bla säkerställer framkomlighet, trafiksäkerhet och krishantering via skötsel och avhjälpande underhåll kallas Basunderhåll och upphandlas i geografiska områden över hela landet. Kopplat till detta har vi ett antal IT system med tillhörande applikationer.

Vi söker en Förvaltare IT- system Basunderhåll väg med ett samordnande ansvar för IT systemen inom Basunderhåll väg till enheten Tillstånd Väg.

Inom gruppen som arbetar med Basunderhåll Väg finns bla ansvariga förvaltare för de olika IT- applikationerna där även du kommer att vara förvaltare av ett eller några applikationer. Som Förvaltare IT- system utformar och säkerställer du ändamålsenligt och effektivt stöd till verksamheten. Dina mål är att på ett kostnadseffektivt sätt arbeta i enlighet med förvaltningsplanen. Förvaltare IT system har det ekonomiska ansvaret att följa upp så leveranserna sker enligt fastställd budget för uppdraget Bas Väg IT-stöd. Du ger underlag och tillsammans med förvaltningsledare Basunderhåll Väg utarbeta och ta fram en gemensam förvaltningsplan för IT- applikationer.

Andra arbetsuppgifter är att planera, samordna och leda den dagliga förvaltningen av IT-lösningarna. Detta görs tillsammans med respektive förvaltare samt med IT- enheten. Du ansvarar också för att leda olika projekt, ta fram underlag, rapporter och redovisningar till verksamhet såväl inom som utanför Trafikverket samt stötta andra delar utöver Basunderhåll Väg. Som Förvaltare IT system Basunderhåll väg deltar du i förvaltningsgrupp BAS vägs arbete med att utveckla och implementera nationella arbetssätt, metoder och mallar. Som Förvaltare IT system Basunderhåll väg arbetar du nära underhållsdistrikten för att effektivt kunna utveckla och förbättra underhållskontraktet och tillhörande IT-Applikationer. Vid behov så är du med i olika utvecklings- och forskningsprojekt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har högskoleexamen 180 hp (120 p) med inriktning mot IT exempelvis systemvetare, dataingenjör eller motsvarande utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet inom IT infrastruktur eller systemutveckling alternativt motsvarande erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har kunskap inom vägteknik
  • har kunskap om förvaltningsmodell PM
Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska, eftersom att upprätta skriftliga rapporter och beskrivningar tillhör vardagen.

Som person är du strukturerad, och sedan tidigare van att planera och samordna. Att lösa problem ser du som en spännande utmaning och du har också lätt för dig i samarbetet med andra.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-01

Upplysningar

Rekryterande chef Christian Eriksson
0101239362

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Christian Eriksson
Telefon 0101239362
Område Borlänge
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 apr (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.