Förbättringsledare med funktionsansvar

Förbättringsledare med funktionsansvar

Som funktionsansvarig förbättringsledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Är du en fena på förbättringsledning och brinner för att skapa nytta för det svenska järnvägssystemet! Se hit, då har vi kanske jobbet för dig!

Sektionen Regional styrning på avdelningen Järnvägssystem är en av tre sektioner som ansvarar för den nationella underhållsplaneringen i Sveriges statliga järnvägsanläggning.

Rollen som funktionsansvarig förbättringsledare innebär att du kommer ansvara för funktionaliteten inom en geografiskt avgränsad del av anläggning såsom ett stråk eller område. Rollen är en del i ett systematiskt arbetssätt inom vår sektion där avsikten är att förbättra vår förmåga att leverera en driftsäker anläggning och samverka med andra. Det gör vi genom att arbeta med ett tvärfunktionellt systemtekniskt och kundorienterat perspektiv i vårt strategiska och taktiska arbete.

Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att redovisa systemets förmåga att leva upp till ställda krav på driftsäkerhet och med stöd av andra genomföra en analys av systemets funktionalitet och förutsättningar. Baserat på analysen arbetar du sedan med orsaksanalyser och förbättringsarbete, med målsättningen att motverka de största orsakerna till bristande driftsäkerhet. Arbetet med orsaksanalyser och förbättringsarbete kommer ofta involvera andra delar av Trafikverkets organisation, och rollen som ansvarig för ett funktionellt system innebär att du behöver driva förbättring inom många områden och i god samverkan med den övriga organisationen. En viktig del i de funktionella system är att de ska vara kundorienterade, detta innebär att du också kommer ha arbetsuppgifter som innebär att samverka med externa intressenter så som trafikoperatörer och trafikförvaltningar.

Utöver arbetet med uppföljning, analys och förbättring av ditt funktionella system kommer dina arbetsuppgifter också bestå av att leda förbättringsaktiviteter som är gemensamma för ett flertal funktionella system. Du förväntas också delta i sektionens gemensamma arbete med att förbättra och utveckla våra förmågor och leveranser. Där kommer du med utgångspunkt i den kunskap du byggt upp, bidra med ett kundorienterat och tvärfunktionellt perspektiv. Du ingår i en grupp med kompetenta kollegor som i stor utsträckning bidrar till Trafikverkets förmåga att leverera en driftsäker anläggning.

Jag som kommer bli din chef värdesätter att du brinner för att skapa nytta varje dag i god samverkan med kollegor både intern och externt.

Kvalifikationer
Du har mycket god analytisk förmåga där du ser logik och samband i komplex information samt löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna. I tjänsten ingår hög grad av interna och externa kontakter, så vi ställer höga krav på god samarbetsförmåga där du står upp för egna åsikter och agerar utifrån ett helhetsperspektiv. Din kommunikationsförmåga är god då du kommer leda workshops och sammankomster samt att sammanställa komplex information skriftligt. Du är resultatorienterad och drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta.

Vi söker dig som
  • har flerårig erfarenhet av arbete som projektledare eller annan ledande position inom järnväg
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller annan högskoleutbildning i kombination med erfarenhet som sammantaget ger motsvarande kompetens
  • har mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift, t ex uppvisat i form av god förmåga att författa rapporter el liknande
Det är meriterande om du
  • har några års erfarenhet av att driva systematiskt förbättringsarbete inom järnvägsverksamhet eller annan tekniskt komplex verksamhet
  • har god kunskap i sex sigma eller annan modell för förbättringsledning
  • har erfarenhet av att arbeta med eller utveckla BI-verktyg (Business Intelligence)
De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-09-21

Upplysningar

Rekryterande chef Jonatan Lennartsson
0101238384

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Jonatan Lennartsson
Telefon 0101238384
Område Borlänge
Yrkesroll Övrigt, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 21 sept 2021 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.