Enhetschef lön, system och support

Enhetschef lön, system och support

Som Enhetschef på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en ny enhetschef till vår härliga enhet Lön, system och support på Trafikverket!

Enheten ansvarar för att säkerställa lönehanteringen inom Trafikverket, att systemen uppfyller lag- och avtalskrav samt att ge service inom lön- och HR-området till chefer, medarbetare, övriga HR funktioner och externa myndigheter. Detta gör vi bland annat genom vår HR-support som fungerar som frontdesk och hanterar 16 500 samtal och drygt 27 000 ärenden per år inom både HR-, lön- och systemområdet.

Vi arbetar i olika team utifrån roller, projekt och uppgifter och servar hela Trafikverket med ca 10 000 anställda. Under de senaste åren har vi arbetat intensivt med förbättringar och att utveckla och implementera RPA för att effektivisera våra processer vilket är ett fortsatt prioriterat arbete.

På enheten arbetar vi mot tydliga mål och vill fortsätta utveckla våra arbetssätt och system men fokus ligger även på att vidareutveckla vi-känslan inom enheten. Enheten består av lönespecialister, systemförvaltare och RPA-utvecklare, i dagsläget totalt 23 tillsvidareanställda. I uppdraget som enhetschef ingår sedvanligt verksamhets- personal- och budgetansvar. Som enhetschef kommer du även ingå i ledningsgruppen och arbeta tillsammans med övriga chefer inom avdelningen.

Kvalifikationer
Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Vi söker dig som
  • har en högskole-/universitetsexamen inom HR/systemvetenskap eller annan utbildning i kombination med aktuell och relevant erfarenhet som bedöms likvärdig.
  • har erfarenhet av arbete som chef eller ledare
  • har drivit eller lett förändringsarbete
Det är meriterande om du
  • har haft personalansvar
  • de senaste åren har drivit utveckling inom digitalisering (ex RPA, lön, system och support)
  • har arbetat i en motsvarande roll inom offentlig verksamhet
  • har praktisk erfarenhet av att ha arbetat med lön, system, support och RPA
  • har erfarenhet av kollektivavtalstolkning
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer sker via Skype under veckorna 10-11.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På HR arbetar du tillsammans med verksamheten för att skapa en modern och attraktiv arbetsplats. Fokus för oss är att hitta talanger, i rätt tid, på rätt plats och med rätt profil. Vi bidrar med stöd och styrning inom hela HR-området till både organisation och chefer. Tillsammans med verksamheten arbetar vi för att skapa en stimulerande arbetsmiljö som präglas av arbetsglädje och engagemang - och vi hoppas du vill vara en del av den.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-03-02

Upplysningar

Rekryterande chef Åsa Anderzén
0101235861

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

ST Jerk Wiktorsson
0101231104

SACO Anders Stoor
0101236356
Mer info
Kontaktperson Åsa Anderzén
Telefon 0101235861
Område Borlänge
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 2 mars 2021 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.