Enhetschef Juridik

Enhetschef Juridik

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en enhetscheftill Enheten för entreprenad-, upphandlings- och järnvägsjuridik

Som enhetschef ansvarar du för verksamheten vilket även innefattar personal- och budgetansvar för enhetens medarbetare. Du arbetar även nära avdelningschefen i syfte att stärka avdelningen som juristfunktion. Du involverar och informerar avdelningschefen och chefsjuristen i strategiska frågor och juridiska ärenden av större dignitet eller med massmedialt intresse. Du kommer även att ha rollen som ställföreträdande avdelningschef och sitter med i chefsjuristens ledningsgrupp.

Du kommer bland annat att ansvara för att:
  • säkerställa ett enhetligt juridiskt förhållningssätt och enhetliga juridiska ställningstaganden,
  • utveckla den juridiska verksamheten och medarbetarna. I det ingår även att säkerställa och utveckla funktion och arbetssätt för de ämnesområdesgrupper som finns på enheten, samt
  • sammanställa och sprida information om författningar och juridisk praxis som rör de rättsområden som enheten svarar för.
Du verkar för god samverkan inom och utom enheten.

En del tjänsteresor förekommer, men i begränsad omfattning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
  • har Juristexamen 270 hp (180 p)
  • har goda juridiska kunskaper och flerårig erfarenhet av juridiskt arbete
  • har förmåga att sätta dig in i skilda juridiska områden
  • har tidigare ledarerfarenheter.
Det är meriterande med ledarerfarenhet från verksamhet med juridisk inriktning.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-29

Upplysningar

Rekryterande chef Anders Ljungberg
0101236342

SEKO Åke Ottosson
0101242839

SACO Anders Stoor
0101236356

ST Anna Andersson
0101231412
Mer info
Kontaktperson Anders Ljungberg
Telefon 0101236342
Område Borlänge
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 29 mars (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.