Dokumentatör IT Telekom

Dokumentatör IT Telekom

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du gör nytta för hela samhället. Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider.

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation har du stor möjlighet att bidra till samhällets utveckling (eller dylikt, beroende på VO.)

Trafikverket etablerar under våren 2013 en ny IT-organisation med centraliserad hantering och styrning av all IT-verksamhet. Omorganisationen genomförs för att effektivisera samt underlätta en successiv konkurrensutsättning av IT-verksamheten samtidigt som Trafikverkets behov av IT ska kunna tillgodoses. I den nya organisationen ingår bland annat tre avdelningar med ansvar för att styra, beställa respektive leverera IT. Den nya organisationen är en central funktion med ett funktionellt ansvar för all IT i Trafikverket. Funktionen kommer att ha cirka 800 medarbetare över hela landet.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
I rollen som Dokumentatör IT Telekom kommer du att hantera dokumentationen av förläggning av optokabel och du kommer även att ha olika typer av uppdrag som innebär uppdatering och upprättande av ny förvaltningsdata och ritningar. Vidare innebär arbetet med operativ dokumentation att du kommer att dokumentera kabel, teknisk utrustning, inventarier, länkar, förbindelser och tjänster i Trafikverkets stödsystem.

Arbetet innebär även att du tillhandahåller dokumentationsstöd för gällande stödsystem samt upprättar och reviderar manualer, mallar, handböcker och rutiner. Att dela ut ritningsnummer, upprätta uppställningsplaner och förvaltningshandlingar i investeringsprojekt är också en del av vardagen. På sikt kommer arbetet att innebära att du förmedlar din kompetens i form av utbildningar och workshop inom området.

Resor i Sverige kan komma att ingå i tjänsten.

Placeringsort är Borlänge eller Gävle.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
  • Minst 1 år eftergymnasial utbildning inom IT eller Telekom, eller motsvarande utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • Flerårig relevant arbetslivserfarenhet från arbetsområden/funktioner inom telekom
  • Svenskt medborgarskap
Det är meriterande om du har:
  • Erfarenhet av Trafikverkets stödsystem IVAR och IDA
  • Erfarenhet av teknisk dokumentation
  • Erfarenhet av IT-säkerhet
  • Erfarenhet av att ha arbetat inom en större organisation
  • Kunskap i CAD
Som person är du initiativtagande och självständigt. Du ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Vidare är du mån om att ge professionell service genom att du är lyhörd för din omvärld och bemöter andra med respekt.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-26

Upplysningar

Rekryterande chef Martin Agstam
0101257744

ST Håkan Engström
0101232014

SEKO Sven-Gunnar Billman
0101257255

SACO Kristoffer Strömberg
0101231911
Mer info
Kontaktperson Martin Agstam
Telefon 0101257744
Område Borlänge
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 apr 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.