Dokumentansvarig

Dokumentansvarig

Som dokumentansvarig på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Är du strukturerad, kommunikativ och vill jobba i ett härligt gäng?

Då kan du vara våra nya dokumentansvarige!

Avdelningen Spårfordon ansvarar för förvaltningen av de spårfordon och arbetsmaskiner som Trafikverket äger och själva nyttjar direkt eller hyr ut på uppdrag åt Trafikverket.

Vi är en liten grupp, ett tiotal personer bestående av såväl långvägare som akademiker. Därtill har vi även ett antal konsulter kopplade till oss. Vi tror på att ha en grupp med blandad erfarenhet, kön, ålder och bakgrund därför att det ger verksamheten bäst resultat.

Arbetsuppgifter
Om jobbet:

Vi söker en dokumentansvarig som ska utveckla, implementera och förvalta systemet för dokumenthantering.

Som dokumentansvarig hos oss säkerställer du att samtliga fordonstekniska dokument förvaltas systematiskt och strukturerat. Du svarar för de rutiner och instruktioner som rör avdelningens dokumentation. Du tar fram mallar för instruktioner och rapporter samt ansvarar för implementering och uppföljning. Våra förvaltare ansvarar för sakinnehållet rörande just deras fordon/maskin. Din roll är att ansvara för systemfrågorna och standardiseringen. I detta ingår även att samverka med både våra interna och externa kunder dvs de som nyttjar våra fordon och arbetsmaskiner. Du kommer även att i viss omfattning medverka i projekt att upphandla nya fordon/maskiner.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
  • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp inom teknik alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • flerårig erfarenhet av förvaltning av dokumentsystem i närtid
  • B-körkort
Det är meriterande om du har:
  • erfarenhet av ansvar för förvaltning av komplexa dokumentsystem
  • erfarenhet av ansvar för förvaltning av dokumentsystem i större organisation
  • arbetat inom något av de datasystem som används för förvaltning av järnvägsfordon
  • arbetat med dokumentation rörande spårfordon
  • erfarenhet av att tillämpa standarder rörande dokumentsystem
För att trivas och vilja utvecklas i den här rollen behöver du uppskatta att arbeta självständigt och trivas med eget ansvar. Det krävs även att du är analytisk och problemlösande. Gruppen är liten, vilket kräver att du måste ha förmåga att samverka och stötta dina kollegor vid behov. Eftersom en stor del av arbetsuppgifterna är av administrativ karaktär är det också viktigt att du har ett strukturerat och systematiskt arbetssätt. Att vara smidig i samarbeten och i din kommunikation ser du som en självklarhet.

Placeringsort: Borlänge men annan ort med Trafikverkskontor kan diskuteras.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

På grund av rådande läge kommer intervjuer att hålla via Skype under v. 12

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverkets Fordonsresurser är en av Trafikverkets resultatenheter och verksamheten drivs i bolagsliknande former. Vårt uppdrag är att ansvara för Trafikverkets fordonspark och beredskapsresurser. Detta inkluderar förvaltning av verksamheten som järnvägsföretag, leverera och hyra ut spårfordon och vägfordon. Uppdraget omfattar även att leverera beredskapsresurser som bandvagnar, tillfälliga broar och elverk. Fordonsresurser ska vara en resurs i samhällets krishantering.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-03-05

Upplysningar

SEKO Åke Ottosson
0101242839

ST Jerk Wiktorsson
0101231104

SACO Bengt Skärlén
0101231366

Rekryterande chef John-Åke Halldén
0101231409
Mer info
Kontaktperson Åke Ottosson
Telefon 0101242839
Område Borlänge
Yrkesroll Fastighet, Förvaltare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 5 mars 2021 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.