Business Intelligence Back-End utvecklare

Business Intelligence Back-End utvecklare

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du gör nytta för hela samhället. Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider.

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation har du stor möjlighet att bidra till samhällets utveckling (eller dylikt, beroende på VO.)

Trafikverket etablerar under våren 2013 en ny IT-organisation med centraliserad hantering och styrning av all IT-verksamhet. Omorganisationen genomförs för att effektivisera samt underlätta en successiv konkurrensutsättning av IT-verksamheten samtidigt som Trafikverkets behov av IT ska kunna tillgodoses. I den nya organisationen ingår bland annat tre avdelningar med ansvar för att styra, beställa respektive leverera IT. Den nya organisationen är en central funktion med ett funktionellt ansvar för all IT i Trafikverket. Funktionen kommer att ha cirka 800 medarbetare över hela landet.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
En Business Intelligence utvecklare arbetar med att tillhandahålla olika typer av uppföljning (business intelligence) till hela Trafikverket. Arbetet infattar design, utveckling, test, driftsättning samt dokumentation.

Tyngdpunkten kommer att ligga på att utveckla ETL-lösningar med hjälp av Power Center.

Du kommer vara en del i ett team som designar och utvecklar informationslager inom Trafikverket utifrån verksamhetens krav.

Business Intelligence utvecklare arbetar i ett team där man hjälper varandra att lösa uppgifter och utveckla sin och andras kompentens.

Vi arbetar med införande och kunskapsuppbyggande inom Big Data och Advanced analytics området för Trafikverket.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har högskoleutbildning med inriktning IT (180 hp) t.ex. systemvetare, dataingenjör eller motsvarande utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har dokumenterad erfarenhet av ETL utveckling
  • har erfarenhet av DW design och arkitektur samt förtrogen med vedertagen metodik t.ex. Kimball, Data Vault
  • har kunskaper inom SQL och databaser
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har svenskt medborgarskap.
Det är meriterande om du
  • har kunskap och erfarenhet inom Power Center, SQL Server och SSAS
  • har erfarenhet av Avancerad Analys
  • har erfarenhet av att arbeta enligt Scrum och agila metoder
  • har kunskap och erfarenhet inom Qlikview, Power BI och SSRS eller jämförbara front end verktyg.
Som person är du en självständig och initiativtagande problemlösare som ser till organisationens bästa och arbetar för att nå önskade resultat. Uppdragen är ofta tekniskt komplicerade vilket ställer krav på en god problemlösande analysförmåga såväl som kreativitet/nytänkande.

Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du trivs med samarbete och delar med dig av information och kunskap för att hitta lösningar i både detalj och helhet.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-05-03

Upplysningar

Rekryterande chef Robert Östlund
0101231417

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Håkan Engström
0101232014
Mer info
Kontaktperson Robert Östlund
Telefon 0101231417
Område Borlänge
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 maj 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.