Arkitekt IT

Arkitekt IT

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som IT-arkitekt på Trafikverket har du den spännande uppgiften att jobba i några av Sveriges största och mest komplexa it-miljöer. Tillsammans med dina kollegor tacklar du framtidens utmaningar i det svenska transportsystemet genom att bland annat analysera, utforma och arkitektoniskt dokumentera de it-lösningar inklusive it-infrastruktur som skall ta oss in i framtiden, med ena benet i verksamheten och det andra i tekniken.
Du kommunicerar beslutad arkitektur, deltar i framtagande och aktivt engagerar olika intressenter. Du följer upp att beslutad lösningsarkitektur efterföljs, du granskar/utvärderar IT-arkitektur och du deltar vid upphandling inom it-anskaffningar.

Resor i Sverige i mindre omfattning, ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning IT eller motsvarande som av oss kan bedömas likvärdigt.
  • drivs av ett intresse för hur vi tillsammans inom transportsektorn kan få ny teknik att bidra till ett modernt transportsystem.
  • genom teori och erfarenhet från en större verksamhet har byggt en bra verktygslåda för att som arkitekt ansvara för utformningen av IT-lösningar för olika verksamhetsbehov.
  • har förmåga att bygga förtroende, leverera resultat och driva utveckling.
  • har en bra abstraktionsförmåga och kan se och beskriva hur enskilda detaljer relaterar till helheten.
  • har mycket goda pedagogiska och kommunikativa egenskaper så att du kan motivera dina idéer.
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • har svenskt medborgarskap
Det är meriterande om du
- har genomgått specialiserade IT-arkitekt- och/eller teknikkurser.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-08-31

Upplysningar

Saco Kjell Israelsson

ST Håkan Engström

Seko Sven-Gunnar Billman

Rekryterande chef, lösning Ann-Cathrine Lindell

Rekryterande chef, infra Ola Andersson
Mer info
Område Borlänge
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 juli (36 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.