Som Analytiker på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Den aktuella tjänsten avser ett vikariat som är tänkt att sträcka sig över ett års tid.

Arbetsuppgifter
-"Som analytiker hos oss kommer du att vara involverad i flera stora och små projekt som alla syftar till att skapa robusta, punktliga och smidiga transporter inom Sverige. Vår uppgift är att underlätta för beslutsfattare genom att ta fram och presentera användbara och väl genomarbetade underlag men även att utveckla de arbetssätt vi har för att ständigt förbättra vårt och deras arbete." - Magnus Linné, enhetschef Kvalitet och Risk.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av att:
 • Vara ansvarig för leveranskvalitet punktlighet gällande vägtrafik
 • Genomföra analyser av leveransförmåga, presentera resultat och föreslå korrigerande åtgärder
 • Delta i rapportering vid månads-, tertials- och årsuppföljning
 • Utveckla arbetsprocesser, analysmetoder och presentation av data
 • Delta i framtagande av nya mått kring verksamhetsområdets och Trafikverkets leveransförmåga
Kvalifikationer
Vem är du?

Som person är du strukturerad och skicklig på att analysera information, bryta ner komplexa situationer och dra slutsatser men framförallt har du förmågan att kommunicera dina analyser. Du anpassar din kommunikation utifrån mottagaren. Du är öppen för förändring och har viljan att driva förbättringar, där du tar initiativ samtidigt som du självständigt prioriterar dina arbetsuppgifter.

Vi söker dig som
 • har en högskole- eller universitetsexamen om minst 180 HP (120p) inom teknik, ekonomi, statistik eller samhällsbyggnad alternativt annan relevant utbildning som vi bedömer likvärdig
 • har något års aktuell och relevant erfarenhet av arbete med övergripande analys och utvärdering
 • har goda kunskaper i Excel och övriga Officeprogram
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
Det är meriterande om du
 • har aktuell och relevant erfarenhet av analys av stora datamängder för att identifiera trender, effektsamband och förbättringsmöjligheter
 • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av att leda och arbeta i grupp
 • har aktuell och relevant erfarenhet av att ha arbetat inom väg eller järnväg
Den aktuella tjänsten avser ett vikariat som är tänkt att sträcka sig över ett års tid.

I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användas en del i urvalet.

Intervjuer för tjänsten är preliminärt tänkta att ske via Skype under vecka 40.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-09-22

Upplysningar

Rekryterande chef Magnus Linné
0101231476

ST Bengt Gruvman
0101231346

SEKO Dennis Ryd
0101238466

SACO Svante Lennerstedt
0101244241
Mer info
Kontaktperson Magnus Linné
Telefon 0101231476
Område Borlänge
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Analys & Rådgivning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.