Brandskyddsledare

Brandskyddsledare

Vi är en arbetsgivare med visionen att tillsammans med dig och ditt team bidra till att bli världens säkraste stålföretag och skapa en lättare, starkare mer hållbar värld. Vi tror på att vi är bättre tillsammans och därför är det viktigt för oss med mångfald och allas lika värde.

Om tjänsten

I befattningen som brandskyddsledare kommer du att vara en av våra expertresurser inom brandskyddsarbetet. I detta arbete ingår att undersöka, följa upp, stötta och utbilda produktionsorganisationen. Placeringsort är Borlänge.


Du kommer också ansvara för att förebyggande underhåll genomförs på brandlarmsanläggningar och sprinklersystem, samt vara ansvarig för den grundläggande brandutbildning SBA som våra anställda ska genomgå. Du kommer också att medverka med ditt kunnande vid ny- och ombyggnation. Rollerna som samordnare brandfarlig vara och bandskyddsansvarig ingår också i tjänsten.


Tillsammans med dina kollegor på avsnitt säkerhet utvecklar du verksamhet och processer för att stödja företagets strategier och målsättningar inom området. Din roll är också att representera företaget externt och du samarbetar aktivt med berörda myndigheter och samhällsfunktioner. Du blir del av en grupp individer som brinner för att utveckla människor och arbeta Lean. För att lyckas i rollen är det av stor betydelse att du är närvarande och coachande i ditt ledarskap samt att du drivs av att utveckla människor och grupper. Du kommer att ingå i avsnittets ledningsteam.


Dina kvalifikationer

Du bör ha erfarenhet av att leda och gärna dokumenterad ledarskapsutbildning. Då vi arbetar i en internationell miljö behöver du kunna uttrycka dig i tal och skrift både på engelska och svenska flytande.


Du har genomgått gymnasieskolan och det är meriterande om du har brandrelaterade utbildningar såsom Brandskyddsledarutbildning eller andra jämförbara utbildningar. Erfarenhet från brandförebyggande arbete är meriterande. Du är sakkunnig inom brandfrågor, brandlarmsystem, sprinkleranläggningar och byggnadstekniskt kunnig vad gäller brandskydd.


Du är en positiv, öppen och lyhörd person som kan ha många bollar i luften. Du arbetar strukturerat och driver dina uppgifter i mål. Vi ser gärna att du har en god kommunikativ förmåga och har lätt för att samverka och skapa goda relationer. Därför fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Vi erbjuder

En kreativ och utmanande roll i en verksamhet som drivs av engagemang och utveckling. Vi ger dig möjlighet att utveckla både dina personliga egenskaper och ditt ledarskap inom SSAB.


Sista ansökningsdag

2 maj 2019


Vid frågor om tjänsten kontakta gärna

Thomas Hälleberg, Chef avsnitt Säkerhetstjänst, tfn 0243-71957

Facklig information lämnas av Akademikerföreningen, Unionen och Ledarna som nås via vår växel på tfn 0243-700 00.


Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.
Mer info
Område Borlänge
Yrkesroll Organisation & ledning, Teknik & Ingenjör, Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ssab.se
Sista ansökningsdag 2 maj 2019 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag. SSAB erbjuder mervärdesprodukter och tjänster som har utvecklats i nära samarbete med företagets kunder för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har anställda i över 50 länder. Idag har SSAB produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på NASDAQ OMX Nordic Exchange i Stockholm och sekundärnoterat på NASDAQ OMX i Helsingfors. http://www.ssab.com/.