Automationstekniker underhåll

Automationstekniker underhåll

Nu söker vi på SSAB automationstekniker till underhåll . Är du kommunikativ, strukturerad och drivande? Trivs du i en roll där du får planera och samarbeta med olika yrkeskategorier för ett underhåll i världsklass? Har du en teknisk utbildning inom industri, el eller automation? Du kommer att få arbeta i en mycket kompetent grupp av kollegor inom el och automation. Kanske har du också jobbat några år inom yrket? Välkommen med din ansökan redan idag! Placeringsort Borlänge.

Om tjänsten
SSAB Borlänge befinner sig i ett expansivt läge och bygger för framtiden med flertalet investeringar och ombyggnationer. Automationstekniker i underhåll är lokalt organiserade/placeradoch samverkar i alla organisationsnivåer inom produktionen. Tillsammans levererar vi i nära samarbete med produktionsenheten kvalificerade tjänster av ett underhåll i världsklass.

På SSAB har vi grupp organiserat arbetssätt vilket ställer krav på din och arbetsgruppens förmåga att självständigt driva arbetsprocessen från planering till utförande och uppföljning.

I rollen som automationstekniker ingår arbetsuppgifter som förebyggande underhåll, djupare felsökning, felanalyser samt utveckling av befintlig utrustning och system. Du kommer även att vara delaktig i något av våra pågående investeringsprojekt. Som tekniker inom el och automation är du en viktig kugge i arbetet mot en högre grad av automatiskt tillståndsbaserat underhåll. Eftersom du är tekniskt duktig inom ditt område så är du behjälplig vid frågor från hela produktionsorganisationen kopplat till underhåll.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har en teknisk utbildning inom el och automation på lägst gymnasienivå i kombination med några års arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet från industri, processindustrin eller likande verksamhet. Det är meriterande om du har akademisk utbildning inom området eller motsvarande relevant utbildning. Har du dessutom arbetat med IBA, Siemens PCS 7 , Siemens S7, ABB AC450, ABB 800xA, ACS600, ACS800, ACS 880, instrument- och förbränningsteknik, processmätare samt AC-/DC- drifter eller liknande arbetsuppgifter så är det meriterande, men inte ett krav. Det är även önskvärt att du har erfarenhet av nätverk och IT-system.

Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav då dokumentation och kommunikation med leverantörer sker på dessa språk. Körkort B är ett krav för tjänsten.

Vi sätter stor vikt vid personliga egenskaper och för tjänsten som el- tekniker söker vi en noggrann och strukturerad person. För att trivas i rollen tror vi att du har en förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Du behöver kunna ta initiativ och vara drivande i arbetet när situationen kräver. Eftersom du kommer att har ett tätt samarbete med både interna och externa kollegor söker vi dig som är kommunikativ och känner dig trygg med att ta kontakt med olika roller och befattningar inom verksamheten, såväl interna som externa.

Vi förväntar oss att du har viljan att ta ansvar för processer och att bidra med spetskompetens och initiativ som automationstekniker. Funktionsansvar innebär att el, i samverkan med IT, hydraulik och mekanik samarbetar över gränserna och ansvarar för arbetet inom respektive process och här kan du även förväntas hålla ihop arbetet i mindre, tillfälliga team för att lösa uppgifter inom exempelvis felsökning och diagnostisering.

Vi erbjuder
En utvecklande och omväxlande roll där du är delaktig i ett team som ser möjligheter och en verksamhet med stor potential och framdrift.

I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på Medflyttarservice - Rekryteringslots Dalarna.

Sista ansökningsdag
30 augusti 2022

Intervjuer kommer att ske löpande och tjänster kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Vid frågor om tjänster kontakta gärna
Lars Ekroth, Chef UH- El, tfn 0243-725 11.
Mikael Malmenius , Chef UH-El , tfn 0243-720 50.
Johan Bond, Chef UH-processmätare , tfn 0243-710 04.
Mattias Gidlund , Automationstekniker , tfn 0243-711 14.

Facklig information lämnas av Akademikerföreningen, Unionen och Ledarna som nås via vår växel på tfn 0243-700 00.

Bakgrundskontroll kan komma att genomföras som en del i rekryteringsprocessen.

Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.
Mer info
Område Borlänge
Yrkesroll Industri & Anläggning, Maskinarbete
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ssab.se
Sista ansökningsdag 19 aug 2022 (55 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag. SSAB erbjuder mervärdesprodukter och tjänster som har utvecklats i nära samarbete med företagets kunder för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har anställda i över 50 länder. Idag har SSAB produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och sekundärnoterat på Nasdaq Helsingfors. www.ssab.com. Följ med oss även i sociala medier: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter och YouTube.