Mätnings- och Kartingenjör, Borlänge

Mätnings- och Kartingenjör, Borlänge

Om arbetsplatsen
Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen. Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande och bidrar till en stabil samhällsekonomi.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter innebär att du kommer att arbeta med mätnings-, beräknings- och kartarbete. Arbetet består även i att utföra transformationer och plantolkning. Andra arbetsuppgifter som förekommer är exempelvis fastighetsrättsliga utredningar inför fältarbete. Arbetet i förrättningshandläggningen är till stor del teambaserat och sker i nära samarbete med förrättningslantmätare och förrättningsassistenter. Fältarbetet sker både sommar- och vintertid och kan vara fysiskt krävande. Arbetet innebär normalt resor och utförs självständigt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskole- eller YH-utbildning inom mät- och kartteknik eller motsvarande utbildning/kompetens som Lantmäteriet bedömer som relevant för tjänsten. Du har goda kunskaper inom geodesi, mätningsteknik, kartproduktion och fältarbete. Vi vill även att du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift. B-körkort krävs för tjänsten. Det är meriterande om du har: * arbetslivserfarenhet inom förrättningsmätning * kunskaper inom fastighetsrätt, * erfarenhet av arkivforskning i lantmäteriförrättningar Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du har förmåga att ta egna initiativ och planera ditt arbete på ett strukturerat sätt. Du har ett kommunikativt och ödmjukt förhållningssätt till dina kollegor, har god samarbetsförmåga och värdesätter både din egen och dina kollegors tid. Vidare ser vi att du är är effektiv och kvalitetsmedveten och trivs att arbeta i team och att dela med dig av dina kunskaper.

Övrigt
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Hans Olof Marcus
Telefon 0243-67416
Område Borlänge
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 juni 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Var med och forma morgondagens Sverige! På Lantmäteriet är du med och gör samhällsnytta. Det vi gör har direkt betydelse i människors vardag - oavsett om du är förrättningslantmätare, ekonom, jurist, systemutvecklare, ingenjör eller kommunikatör. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling. På Lantmäteriet är vi stolta över att bidra till samhällsutvecklingen. Vi gör det på lite olika sätt, på våra 50 kontor, från norr till söder. Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!