Teknisk förvaltare - Borlänge

Teknisk förvaltare - Borlänge

HSB planerar, finansierar, bygger och förvaltar bostäder över hela Sverige - i dag totalt cirka 25 000 hyresrätter och 340 000 bostadsrättslägenheter. HSB (i samarbete med Danske Bank) erbjuder också Sveriges största bosparande vilket kan ge möjlighet till förtur till HSBs befintliga och nya hyresrätter samt nybyggda bostadsrätter i hela landet.

HSB MälarDalarna är en regional HSB-förening som ägs av våra drygt 34 800 medlemmar. Vi verkar på 24 orter med tolv lokalkontor och med tre regionkontor i Borlänge, Västerås och Örebro. Vi arbetar med att bygga och förvalta bostäder samt ekonomisk och teknisk förvaltning av bostadsrättsföreningar, kommuner, privata fastighetsbolag och offentliga aktörer.

Vårt dotterbolag HSB Förvaltning i MälarDalarna AB söker nu en Teknisk Förvaltare

Som Teknisk förvaltare inom HSB MälarDalarna jobbar du nära bostadsrättsföreningens styrelse. Förvaltaren är "spindeln i nätet", en extra trygghet i styrelsearbetet och i arbetet att ta föreningen framåt, samt säkerställer fastighetsägaransvaret så att gällande lagar med förordningar följs. Med en naturlig ingång kopplar förvaltaren ihop föreningen med andra delar inom HSB för stöd inom tekniska specialtjänster och ekonomisk-/administrativ förvaltning.

Förvaltaruppdraget hos dina kunder är skräddarsytt för att passa fastigheten och styrelsens behov. Då alla våra föreningar är unika är så också dina arbetsuppgifter inom ramen för fastighetsförvaltning av bostadsrätter. Du kommer att arbeta med fastighetstekniska-, administrativa-, juridiska och medlemsrelaterade frågor.

Ansvar och arbetsuppgifter

Huvudsakliga ansvarsområden:
 • Ha kännedom om kundens samtliga avtal
 • Samordna och tillsammans med styrelsen driva den löpande fastighetsförvaltningen
 • Agera kontaktperson med tredje part för föreningens räkning såsom kontakt med myndigheter, försäkringsbolag, sidoleverantörer, medlemmar i störande ärenden
 • Utifrån kundens behov aktivt sälja HSBs och samarbetspartners tjänster
 • Leda och upphandla felavhjälpande- och planerade underhållsåtgärder
 • Sköta uppdatering av underhållsplaner vartefter underhållsåtgärder sker
 • Lokal- och lägenhetsbesiktning
 • Fakturakontroll
 • Sammanställa och administrera förvaltningsrapport m m
 • Medverka vid styrelsemöten, stämmor, byggmöten m m
 • Delta i kundmöten både på dag- och kvällstid samt aktivt stödja kund i styrelsearbetet
Erfarenhet
 • Utbildning inom fastighetsförvaltning från yrkeshögskola eller högskola, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet från fastighetsbranschen
 • God vana att identifiera kunders behov och utveckla affärsrelationer
 • Erfarenhet av projektledning
 • B-körkort
 • Erfarenhet av aktivt föreningsliv och försäljning är meriterande
Personliga egenskaper

I din roll som Teknisk förvaltare är du relationsbyggare, projektledare, förhandlare och coach. Du har stort intresse för fastigheter och idéer om hur föreningen kan sänka sina kostnader genom driftoptimering. Du har ett utpräglat sinne för service och ett professionellt bemötande i de många olika situationerna du ställs inför. Då vi i många affärer löser vår leverans tillsammans med andra är samarbete inte bara centralt i din kundrelation utan även internt i relationen med dina kollegor. Vi söker dig som gillar att ta eget ansvar och har god förmåga att ta egna initiativ för att driva arbetet framåt.

Vad HSB erbjuder

HSB strävar hela tiden efter att bli bättre, både som organisation och som arbetsplats, och det blir vi när medarbetarna utvecklas. Hos HSB är det du som påverkar din utveckling. Med den rätta ambitionen och stark drivkraft är en anställning inom HSB en bra investering i din karriär. Organisationen präglas av kärnvärderingarna Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan. Möjligheterna finns hos HSB.

Du kommer att vara en av 4 förvaltare inom Teknisk förvaltning med ansvar för Borlänge med omnejd. I verksamheten finns ett team bestående av 18 förvaltare fördelade på Örebro, Västerås och Borlänge.

Anställningsvillkor enligt kollektivavtal. Tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag är 2022-05-31 och intervjuer sker löpande.

Vill du veta mer kontakta Diana Ärleborn, chef Tekniska Förvaltare, tfn 010-303 27 86.

Välkommen med din ansökan.
Mer info
Område Borlänge
Yrkesroll Fastighet
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 28 juni 2022 (33 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

HSB är Sveriges ledande boendeaktör, som ägs och styrs av 670 000 medlemmar. Vi strävar efter att förbättra boendet för våra nuvarande och framtida medlemmar genom att bygga nya bostads- och hyresrätter, utveckla och förvalta befintliga boenden och erbjuda bosparande som öppnar dörrar till att hitta ett eget hem.