Georg Fischer söker verksamhetschef till Avesta

Georg Fischer söker verksamhetschef till Avesta

Dina arbetsuppgifter

Är du en målinriktad person som trivs i en roll som ställer höga krav på dig? Då är tjänsten som Verksamhetschef något för dig!

Nu har du chansen att söka dig till ett branschledande företag som ger dig möjlighet att påverka och utvecklas tillsammans med verksamheten. Som Verksamhetschef på Georg Fischer kommer du främst att arbeta med att driva och utveckla verksamheten med tillhörande tjänsteutbud med hög kvalitet som grund. Du har det övergripande ansvaret för servicecentrum/verkstaden i Avesta och sammansättningen av kundanpassade plaströrsystem. Att leda och motivera ca. 20 anställda och inhyrda medarbetare i rätt riktning är en naturlig och viktig del i ditt arbete. Du arbetar dagligen i verktyg som SAP och Microsoft Dynamics CRM.

I tjänsten ingår även att representera verksamheten externt, vilket innebär att du skapar och underhåller långsiktiga relationer med kunder och slutanvändare. Du kommer ingå i bolagets ledningsgrupp och rapportera till VD.

Du kommer få genomföra en produkt- och applikationsutbildning inför start som kommer ske både på plats i Avesta, på kontoret i Stockholm och i Schweiz.

Resor förekommer i tjänsten, främst inom Sverige och till moderbolaget i Schweiz.

Din profil

För att så snabbt som möjlig kunna utveckla verksamheten har du en lokal förankring i regionen och besitter minst 5 års erfarenhet från producerande verksamhet samt dokumenterad ledarerfarenhet. Att arbeta med beprövade produktions principer har du tidigare erfarenhet av.

Eftersom tjänsten innefattar både personalansvar och kundkontakt är det även viktigt att du på ett naturligt sätt kan kommunicera och skapa förtroende. Det är därmed viktigt att du har goda kunskaper i både svenska och engelska.

För att lyckas i rollen krävs det att du är driven och kan utveckla verksamheten framåt genom ett affärsmässigt och lösningsfokuserat ledarskap. Dessutom har du förmågan att främja medarbetarnas trivsel på arbetet, skapa utvecklingsmöjligheter och en teamkänsla i gruppen. Genom ditt strukturerade arbetssätt får du en god insikt i verksamheten och kan därmed klara de utmaningar som du ställs inför. Du bidrar till en stabil arbetsmiljö och arbetar mot ständiga förbättringar.

Mycket av arbetet stöds av digitala plattformar och har du tidigare erfarenhet eller kunskap inom projektförsäljning, inköp och CAD kunskap anses det som meriterande.

Ansökan

Georg Fischer samarbetar med Clockwork Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Anna Eriksson Viberg via mail: anna.eriksson.viberg@clwork.se eller tfn: 0733-51 27 65. Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök därför via www.clockworkpersonal.se snarast möjligt, dock senast den 18 maj 2021.
Mer info
Kontaktperson Anna Eriksson Viberg
Telefon 0733512765
Område Borlänge
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 maj 2021 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Georg Fischer AB grundades 1971 och är ett helägt dotterbolag till den schweiziska koncernen Georg Fischer AG, som grundades 1802. Vi ingår i affärsområdet GF Piping Systems och ansvarar för försäljningen av rörsystem för industri, VA och VVS i Sverige och Finland. Vi finns representerade med kontor i Stockholm och servicecentrum/verkstad i Avesta för sammansättning av kundanpassade plaströrsystem samt service/uthyrning av plastsvetsmaskiner. Nordiskt centrallager ligger sedan 2007 i Jönköping. Vår rikstäckande säljkår utgår från: Avesta, Ängelholm, Göteborg, Gävle och Jörn samt filial i Finland med kontor i Vantaa och Åbo/Turku.