Data- och transmissionstekniker

Data- och transmissionstekniker

Vi söker Data- och transmissionstekniker till Eltel. Är du den vi söker?
Vårt affärsområde erbjuder anslutningstjänster, dygnet-runt-service samt övervakning av befintliga fasta och mobila tele- och datanät. Vi har ett brett erbjudande med högkvalitativa Infranettjänster. Vi finns representerade med lokalkontor i hela landet.

Du erbjuds ett utmanande och stimulerande arbete i en expansiv bransch. Du kommer att jobba som tekniker i vår direkta kundfront. Såväl självständigt som tillsammans med dina kollegor är uppdraget att på bästa sätt klara våra kundåtaganden utifrån kundens krav och förväntningar.

Du kommer att utföra installation/ konfigurering/ inmätning/ funktionstest/ driftsättning av förekommande utrustningar inom teknikområdet transmission (SDH, PDH, RSM, DXC, XDSL och DWDM), förhyrda förbindelser, IP-/LAN-/Router samt andra typer av kundanläggningar/kundanslutningar enligt kundens uppgjorda anvisningar. Även arbete med lösningar för mobil telefoni och radiolänkar förekommer. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten. Ditt arbetsområde är i huvudsak Dalarna och stationeringsort inom geografin kan diskuteras.

Du ansvarar för att erforderlig dokumentation görs och att angivna checklistor följs.

Du har/du kan
 • 3-årigt gymnasium med teknisk inriktning eller motsvarande
 • En bra grundkunskap om IP-teknik
 • God förståelse för IP- och Transmissionsnät samt för mobil radion och radiolänk
 • Mastintyg (eller är villig att ta mastintyg)
 • Kunskap att arbeta med PC-baserade stödsystem/instrument/verktyg
 • Kunskap om att arbeta med analys i kundsystem samt arbeta i driftsatta nät
 • Kunskap i att läsa och tolka arbetshandlingar samt kunna läsa och förstå engelsk text
 • Datakunskaper (Microsoft Office)
 • Lägst B-körkort
 • Hantera mätinstrument och analysera resultat
 • Goda kunskaper i svenska, såväl tal som skrift
Meriterande
 • Erfarenhet av service- installations- underhålls- och entreprenadverksamhet inom verksamhetsområdet
 • Kunskap om Eltels verksamhetsområde och produktportfölj
 • Erfarenhet av Telias teknikplattformar, av arbete i mobila nät samt av arbete i Trafikverkets tele- och datatransmissionsnät
 • Elbehörighet
Som person känner du ansvar och engagemang i ditt arbete. Du tar initiativ och uppvisar god social förmåga i kontakter och samarbete med andra, både internt och externt. Du har förmåga att skapa och bibehålla goda kundkontakter. Du är flexibel och ger god service och kvalitet i våra kunduppdrag och fullgör arbetsuppgifterna på ett affärsmässigt sätt.

Ansökan och frågor
Urval och intervjuer kommer ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi tar ej emot ansökningar via mail utan enbart via vårt rekryteringssystem.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% där vi tillämpar 6 månaders provanställning. Grund för anställning är godkänd bakgrundskontroll och tillträde sker enligt överenskommelse. Vi eftersträvar mångfald och välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi uppnår detta.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta Teamchef Annika Wiklander, 072-234 36 37.

Välkommen med Din ansökan!

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Kontaktperson Annika Wiklander
Telefon 072-2343637
Område Borlänge
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.eltelnetworks.com/sv/svenska
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Eltel arbetar med att planera, bygga, ansluta och underhålla el- och telenät. Det gör vi på uppdrag av våra kunder som i huvudsak är teleoperatörer, elnätsägare och myndigheter samt statliga verk.

Vi på Eltel är stolta över att skapa värde för våra kunder och för samhället i stort – vi kombinerar kunskap och kompetens med en praktisk inställning till arbete. Som ledare av utvecklingen inom infranetindustrin söker vi efter engagerade människor som kan bli en del av vårt företag. Vi vill vara den bästa arbetsplatsen för dig som gillar utmaningar och att ta ett samhällsansvar. Vi arbetar nära våra kunder genom en stark lokal närvaro och effektiva centrala funktioner. Det är Eltels 7 200 medarbetare, varav de flesta är engagerade i koncernens 300 kompetenta och specialiserade team, som är grunden till företagets framgångsrika verksamhet. Deras engagemang, erfarenhet och gedigna kunskaper är Eltels största tillgång – och en garanti för att skapa värde för våra för kunder och ägare. Det finns mycket mer att berätta om vår verksamhet – om du vill lära dig mer om oss, gå in på vår hemsida www.eltelnetworks.se

Eltel är en ledande nordeuropeisk leverantör av tekniska tjänster för kritiska infrastrukturnätverk – Infranets – inom segmenten Power, Communication och Other, med verksamhet i Norden, Polen och Tyskland. Eltel erbjuder ett brett och integrerat tjänsteutbud som spänner från underhåll och uppgraderingstjänster till projektleveranser. Eltel har en diversifierad kontraktsportfölj och en växande kundbas av stora nätägare. Under 2018 hade Eltel en omsättning på 1,2 miljarder euro. Antalet anställda uppgår för närvarande till cirka 7 200. Sedan 2015 är Eltel AB noterat på Nasdaq Stockholm.