Är systemutveckling och analyser din grej?

Är systemutveckling och analyser din grej?

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du bli en viktig del i Borlänge kommuns digitaliseringsutveckling?

Vi vill tillsammans med Dig lyfta vår utveckling till nästa nivå. Vårt mål med digitalisering är att skapa förutsättningar för våra verksamheter att ge Borlängebon den bästa servicen.

Nu behöver vi på IT-kontoret och Utvecklingskontoret stärka oss med två systemutvecklare och en systemanalytiker. Tillsammans med projektledare, verksamhetsutvecklare, processkartläggare och IT-strateger skapar vi en utvecklingsmiljö som möjliggör Borlänge kommuns strävan att bli dalarnas utvecklingskommun.

Spännande eller hur?

Arbetsuppgifter

Vi söker alltså två systemutvecklare som kommer att tillhöra IT-kontoret, samt en systemanalytiker som kommer att tillhöra utvecklingskontoret. Gemensamt för samtliga tjänster är att man kommer att ha ett nära samarbete med övriga funktioner inom både IT och utvecklingskontoret. Att jobba agilt och se till helheten med ett samordnat stöd gällande IT-lösningar till våra verksamheter blir en självklarhet i tjänsterna.

Systemutvecklare
IT-kontoret på Borlänge kommun sköter driften av kommunens IT-miljö, vilket till stor del bygger på Microsoft. Att jobba som systemutvecklare hos oss innebär att du kommer vara en betydande resurs vid framtagande av systemintegrationer och systemutveckling. Du kommer också jobba mycket med programmering där du som systemutvecklare ansvarar för att utveckla och testa komponenter, alltid med behoven från verksamheterna i centrum. Vidare blir omvärldsbevakning och drift inom området systemutveckling en självklar komponent i ditt vardagliga arbete.

Systemanalytiker
Utvecklingskontoret ger stöd i långsiktig strategisk utveckling och projekt och är med i utvecklingen av verksamheter. Som systemanalytiker hos utvecklingskontoret har du fokus på IT-stöd. Detta innebär att du fångar upp behov samt analyserar dessa, hela utvecklingskedjan från kravanalys till implementering blir därför viktig. I din roll kommer du finnas med både i nyutvecklings- och förvaltningsprojekt. För dig är det en självklarhet att ta fram lösningsförslag samt är med och utvecklar och implementerar systemlösningar.

Kvalifikationer

Systemutvecklare
Vi söker dig som har högskoleexamen inom datateknik, dataingenjör eller annan utbildning som motsvarar. Du kan också ha motsvarande kunskap genom en gedigen erfarenhet inom området för att uppfylla kravet. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet inom programmering, SQL server, agila testmetoder. Du behöver vara väl insatt i och ha en passion för moderna tekniker, ramverk, metoder och verktyg inom utvecklingsområdet. Du som person är en fena på att kommunicera och det innebär att du också har en god förmåga att lyssna. För dig är det av största vikt att leverera en bra lösning till våra verksamheter och lyssna på deras behov. Du arbetar hårt för att nå dina mål och är uthållig i ditt arbete. Kommunikationen i vårt arbete sker i huvudsak på svenska vilket gör att vi kräver god kunskap i svenska, både muntligt och skriftligt.

Systemanalytiker
Du har en utbildning som systemvetare eller en utbildning med IT-inriktning eller erfarenhet som motsvarar dessa kunskaper. Erfarenhet av systemutveckling är ett krav och har du dessutom erfarenhet av testutveckling och agila testmetoder är detta meriterande. Du som person är en fena på att kommunicera och det innebär att du också har en god förmåga att lyssna. Dyker oväntade problem upp kan du med lätthet se lösningar på problemen och du har inga problem att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du sätter höga mål och jobbar hårt och uthålligt för att uppnå dem. Eftersom detta är en tjänst som innebär mycket samarbete med andra i kommunen har du inga problem att skapa ny relationer. Kommunikationen i vårt arbete sker i huvudsak på svenska vilket gör att vi kräver god kunskap i svenska, både muntligt och skriftligt.

Allt detta gör vi med vår ledstjärna i det dagliga arbetet, vår värdegrund:

Jag finns här för Borlängebon
Jag gillar utmaningar
Jag möter varje människa med öppenhet

Vi ser fram emot att läsa din ansökan!
Mer info
Område Borlänge
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Systemanalytiker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.borlange.se
Sista ansökningsdag 18 nov (1 dag kvar)