Projektingenjör till Trafikverkets ERTMS projekt

Projektingenjör till Trafikverkets ERTMS projekt

Har du ett stort intresse för Teknik och har en dröm om att en dag bli projektledare? Trafikverket söker nu en tekniska projektingenjörer som vill anta en spännande roll där du får jobba inom projektet ERTMS i olika delar och stötta upp funktionsledare och specialister. Academic Work erbjuder i samband med denna tjänst löpande kompetensutveckling i form av utbildning och coachning.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning tekniska projektingenjörer till deras projekt ERTMS till funktionen Pilot. Projektet innebär ett teknikskifte på den svenska järnvägen. De går från ett äldre system med skiftande teknik in i ett standardiserat och digitaliserat system. Den gamla signalanläggningen börjar på vissa sträckor nå sin tekniska livslängd och reservdelar är svåra att få fram. Projekt ERTMS befinner sig mitt i utvecklingen av de nya signalsystemet som ska rullas ut på Sveriges järnvägar.

Du erbjuds
 • En unik kickstart på din karriär där du får möjligheten att bygga din kompetens inom viktiga samhällsfrågor med fokus på arbetsmiljö och säkerhet
 • En arbetsplats med prestigelösa, välkomnande och kompetenta kollegor
 • Löpande kompetensutveckling genom talangprogrammet där du erbjuds utbildning och coachning via Academic Work samt en mentor och handledning av Trafikverket.
Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Uppdraget kommer att vara på heltid och inleds med 6 månaders anställning. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget. Deras intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Du kommer till exempel att arbeta med:
 • Möten - boka, skriva protokoll och följa upp åtgärdspunkter
 • Dokument - granskning, hantera leveranser
 • Administration och hantering i Trafikverkets system i projektet gällande - risker, tidplaner, avvikelser, åtgärdspunkter
 • Ekonomi - uppföljning och redovisning
Vi söker dig som
 • Har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp inom ett för tjänsten relevant tekniskt område exempelvis elteknik, mekanik, datasystemteknik eller elektroteknik alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • Har ett stort intresse för teknik
 • Uttrycker dig väl i tal och skrift i både svenska såväl som engelska
 • Har goda kunskaper i samtliga Microsoft Office-program
Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet inom järnväg eller signalteknik.

Som person är du driven och självgående och du tar ansvar för dina uppgifter. Då arbetet innebär många kontakter internt och externt är det viktigt att du har god samarbetsförmåga. För att fungera bra i rollen bör man vara lösningsorienterad och prestigelös.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Borlänge
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Borlänge
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverket är en ledande aktör kring långsiktig planering av transportsystem och ansvarar för väg- och järnvägstrafik. Trafikverket fokuserar på samhällsutveckling med målet att dagligen utveckla och förvalta smart infrastruktur för att underlätta framkomligheten i Sverige. Läs mer om Trafikverket på deras hemsida: Trafikverket