Projektingenjör till Trafikverkets ERTMS projekt

Projektingenjör till Trafikverkets ERTMS projekt

Har du ett stort intresse för Teknik och har en dröm om att en dag bli systemspecialist? Vill du bli en del av Trafikverkets projekt ERTMS och göra morgondagens järnväg i Sverige mer pålitlig? Trafikverket söker nu tekniska projektingenjörer som vill anta en spännande roll där du får jobba inom projektet ERTMS i olika delar och stötta upp funktionsledare och specialister. Academic Work erbjuder i samband med denna tjänst löpande kompetensutveckling i form av utbildning och coachning.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning tekniska projektingenjörer till deras projekt ERTMS. Projektet innebär ett teknikskifte på den svenska järnvägen. De går från ett äldre system med skiftande teknik in i ett standardiserat och digitaliserat system. Den gamla signalanläggningen börjar på vissa sträckor nå sin tekniska livslängd och reservdelar är svåra att få fram. Projekt ERTMS befinner sig mitt i utvecklingen av de nya signalsystemet som ska rullas ut på Sveriges järnvägar.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Uppdraget kommer att vara på heltid och inleds med 6 månaders provanställning. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Kombinerat med det dagliga arbetet hos kunden kommer det även vara stort fokus på din kompetensutveckling där du i samband med din anställning även kommer vara delaktig i ett skräddarsytt utbildningsupplägg samt löpande coachning för stöd och vägledning som ger dig bästa förutsättningarna att växa i rollen och din fortsatta karriär hos Trafikverket.

Arbetsuppgifter

Vi söker efter en konsult som kommer att stödja projektets olika tekniska funktioner.

Du kommer till exempel att arbeta med:
 • Möten - boka, skriva protokoll och följa upp åtgärdspunkter
 • Dokument - granskning, hantera leveranser
 • Administration och hantering i Trafikverkets system i projektet gällande - risker, tidsplanering, avvikelser och åtgärdspunkter
 • Ekonomi - budgetarbete, uppföljning och redovisning
Vi söker dig som

Har en högskoleingenjörsutbildning med inriktning mot elteknik, mekanik, datasystemteknik eller elektroteknik. Alternativt kan annan utbildning och erfarenhet som vi kan bedöma som likvärdig vara aktuellt
 • Har ett stort intresse för teknik
 • Uttrycker dig väl i tal och skrift i både svenska såväl som engelska
 • Har goda kunskaper i samtliga Microsoft Office-program
Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet inom järnväg eller signalteknik.

* Tjänsten kan innebära säkerhetsklassat arbete. För att kunna gå vidare i just den här processen måste du därför ha ett svenskt medborgarskap.

Som person är du driven och självgående och du tar ansvar för din uppgift. Då arbetet innebär många kontakter internt och externt är det viktigt att du har god samarbetsförmåga. Rollen som teknisk projektingenjör förutsätter att du har lätt att samarbeta, är analytisk, kreativ och lösningsorienterad.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid 8-17
 • Placering: Borlänge
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ore03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Borlänge
Yrkesroll Administration, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Trafikverket och ERTMS som projekt på deras hemsida: Trafikverket