Projektingenjör till Trafikverket i Borlänge

Projektingenjör till Trafikverket i Borlänge

Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur växer och söker därför två nya projektingenjörer vill du vara med och bidra? Vi söker dig som har talang för koordinering och vana att jobba administrativt. Här kommer du att få arbeta med en stor bredd och variation i arbetsuppgifterna. Som en del av satsningen erbjuder Academic Work ett gediget utbildningspaket tillsammans med övriga projektingenjörer samt individuell coachning på löpande basis.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning två ingenjörer. I rollen som projektingenjör kommer du vara en del av projektledningen inom väg- och järnvägsprojekt och ha en stödjande roll med varierande arbetsuppgifter.

Som konsult på Trafikverket får du möjlighet att utvecklas i en miljö med många och stora projekt. Det kommer läggas stort fokus på din personliga kompetensutveckling och du kommer i samband med din anställning hos Academic Work få möjligheten att ta del av ett skräddarsytt utbildningsprogram som Academic Work tagit fram tillsammans med Trafikverket. Du kommer även ges löpande coachning för stöd och vägledning som ger dig bästa förutsättningarna att växa i rollen.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsterna går till Academic Work.

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör kommer du arbeta med flera projekt parallellt med en stor bredd och variation i arbetsuppgifterna. Du kommer att få jobba nära och direkt under projektledare som driver projekt som kan löpa från ett till flera år. Rollen innebär nära samarbete med övriga projektmedlemmar, teknikstöd och upphandlade leverantörer.

Du kommer till exempel att:
 • Biträda projektledarna i alla förekommande projektledaruppgifter i form av genomförande och dokumentation.
 • Vara insatt i kontraktsinnehållet för konsultuppdrag och entreprenader.
 • Biträda projektledarna med projektuppföljning avseende tid, kostnad, kvalitet, säkerhet, arbetsmiljö och miljö, samt prognostisering av slutkostnader.
 • Medverka och protokollföra vid möten och kontakter med myndigheter, projektörer, fastighetsägare mm.
 • Bidra med erfarenhetsåterföring från projektens samtliga delar.
Tjänsten passar dig som gillar att grotta ned dig i dina arbetsuppgifter vilket kan ha visat sig genom bra betyg eller kvalitativa resultat under din studietid. Tillsammans med det skräddarsydda utvecklingsprogrammet och löpande coachningen får du de bästa förutsättningarna för att växa i rollen som projektingenjör.

Vi söker dig som

Har civilingenjörs- eller högskoleingenjörsexamen inom teknik alternativt annan relevant examen. Utöver krav på utbildning söker vi dig som har:
 • Stort tekniskt kunnande samt intresse för att jobba med samhällsutveckling
 • Goda språkkunskaper i både engelska och svenska
 • Krav på B-körkort kan förekomma
 • Har mycket god datorvana och kunskaper i Office-paketet
Det är meriterande om du:
 • Har kunskap inom järnväg
 • Har viss erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen
Som person är du en engagerad lagspelare som skapar förtroende och är skicklig på att föra tydlig dialog. Du har en positiv inställning och ser möjligheter istället för problem. Vidare behöver du vara självgående, ordningsam och proaktiv!
Mer info
Område Borlänge
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverket är ett företag där resor och transporter är en stor del av vardagen. Myndigheten arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. De bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Trafikverket utvecklar och förvaltar smart infrastruktur i samverkan med andra aktörer för att underlätta livet i hela Sverige. Verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt genomför väg- och järnvägsprojekt över hela landet i form av nyinvesteringar och ombyggnadsåtgärder.