Projektingenjör sökes till Trafikverket i Borlänge

Projektingenjör sökes till Trafikverket i Borlänge

Har du en teknisk examen från en ingenjörsutbildning och ett brinnande intresse av att bidra till att förbättra Sveriges framtida infrastruktur? Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur växer och söker dig som har talang för koordinering, vana att jobba administrativt samt har ambitioner att på längre sikt växa in i rollen som Brospecialist!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning dig som vill utvecklas i en roll som projektingenjör där du stöttar seniora brospecialister i tekniskt administrativt arbete. Som projektingenjör har du en administrativ roll med teknisk inriktning. Här kommer du att få bygga upp din kompetens inom anläggningsbranschen och därför krävs ingen tidigare arbetslivserfarenhet för att komma in i tjänsten.

Som konsult på Trafikverket får du möjlighet att utvecklas i en miljö med högt tempo och spännande arbetsuppgifter! På sikt finns möjligheten för dig att fördjupa dina kunskaper inom området för att satsa mot en roll som brospecialist.

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig ett skräddarsytt utbildningsprogram kopplat till tjänsten. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och du kommer bland annat ta del av kunskap inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching för att ge dig bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt.

Du erbjuds

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i en specialistfunktion med fokus på broar och vägar. Här kommer du att stötta avdelningen med teknisk administration. För att samla in rätt underlag kommer du att ha kontakt med både interna och externa parter på både mail och telefon. Det underlag som administreras och dokumenteras är bl.a. ritningar, beräkningar och beskrivningar om hur olika broar i samhället är byggda. Det krävs tekniskt kunnande och intresse för att klara av denna typ av administration.

Du kommer till exempel att:
 • Ha dialog med externa och interna parter för att säkerställa att du mottagit all information som krävs.
 • Föra in korrekt underlag i Trafikverkets system samt säkerställa att informationen i systemen till fullo stämmer överens med ritningar.
 • Ta fram underlag om broars bärighet så att brospecialister kan godkänna dessa.
Utvecklingsmöjligheter:
Tjänsten som projektingenjör ger dig en unik start på karriären och möjlighet att utvecklas till en nyckelperson i en rikstäckande organisation där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som exempelvis specialist. Tillsammans med det skräddarsydda utvecklingsprogrammet och löpande coachningen får du bästa möjliga stöd för att snabbt ta dig an eget ansvar och utvecklas hos Trafikverket.

Vi söker dig som
 • Har civilingenjörs- eller högskoleingenjörsexamen, förslagsvis inom väg/vatten, bygg, anläggning eller maskin
 • Har ett stort tekniskt kunnande och intresse. Du intresseras av beräkningar och dimensionering och ser detta som din chans att från grunden bygga upp kompetens inom området
 • Har stort driv och viljan att snabbt axla eget ansvar med en orädd attityd gentemot nya arbetsuppgifter
 • Har mycket god datorvana och kunskaper i Office-paketet
 • Har goda kunskaper i både engelska och svenska, då kommunikation kommer att ske på båda språken
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du beredd att anta en personlig utmaning och utvecklas med organisationen. Du är en engagerad och skapar förtroende samt skicklig på att föra tydlig dialog och räds inte att kravställa entreprenörer eller projektledare. Vidare är du noggrann ut i fingerspetsarna och tar stort ansvar för ditt arbete.

Övrig information
 • Start: Januari/Fabruari
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Borlänge
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
Mer info
Område Borlänge
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Myndigheten arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. De bygger och sköter statliga broar, vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Trafikverket utvecklar och förvaltar smart infrastruktur i samverkan med andra aktörer för att underlätta livet i hela Sverige. Trafikverket erbjuder en modern arbetsplats med spännande utmaningar där du gör nytta för hela samhället