Projektingenjör med intresse för säkerhetsskydd

Projektingenjör med intresse för säkerhetsskydd

Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur växer och därför söker vi nu två projektingenjörer med specialisering mot säkerhetsskydd till verksamhetsområdet Investering - vill du vara med och bidra? Vi söker dig som har intresse för att djupdyka i frågor om säkerhet i projekten, har en talang för koordinering samt med vana att jobba administrativt. Som en del av tjänsten erbjuder Academic Work sociala sammankomster, utbildningspaket tillsammans med övriga projektingenjörer samt individuell coachning på löpande basis.

Information om uppdraget

Trafikverket är en ledande aktör kring långsiktig planering av transportsystem och ansvarar för väg- och järnvägstrafik. Trafikverket fokuserar på samhällsutveckling med målet att dagligen utveckla och förvalta smart infrastruktur för att underlätta framkomligheten i Sverige.

Du kommer att tillhöra verksamhetsområdet Investering och avdelningen Teknik, Miljö och Markförhandling som består av specialister inom olika områden. Gruppen du kommer arbeta med är specialister inom Säkerhet och arbetsmiljö. Vi söker nu två projektingenjörer med specialisering mot säkerhetsskydd, en till Borlänge och en till Solna. Denna annons gäller för Borlänge och ansökan till Solna görs via länk du finner längre ner i annonsen.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Deras intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör med specialisering mot säkerhetsskydd kommer du att få arbeta i flera spännande projekt. I denna roll som projektingenjör kommer det ingå arbete och hantering av frågor inom allt från säkerhetsskydd till informationssäkerhet och tillträdesskydd. Du kommer att arbeta nära en eller flera specialister i alla förekommande specialistuppgifter inom området säkerhetsskydd. Det kommer vara stort fokus på din kompetensutveckling där du i samband med din anställning också får ta del av ett utbildningsprogram innehållandes projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik.

Exempel på arbetsuppgifter:

Delta vid möten för planering av och genomförande av investeringsprojekts säkerhetsskyddsanalys

Bidra i projektens säkerhetsskyddsanalyser och säkerhetsskyddade upphandlingar

Administrera och handlägga registerkontroller och säkerhetsprövningar samt bidra som stöd gällande säkerhetssamtal

Genomför utbildningar för chefer och medarbetare

Delta i det strategiska arbetet med utveckling av Investerings säkerhetsskyddsarbete

Vara insatt i arbetet och kontakten med interna medarbetare, konsultuppdrag, och entreprenörer

Utvecklingsmöjligheter: Tjänsten som projektingenjör ger dig en unik start på karriären och alla möjligheter att utvecklas till en nyckelperson i en rikstäckande organisation där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som specialist. Tillsammans med det skräddarsydda utvecklingsprogrammet får du bästa möjliga stöd för att snabbt ta dig an stort eget ansvar.

Vi söker dig som

Har en ingenjörsexamen inom samhällsbyggnad gärna med inriktning mot säkerhet eller krishantering.

Har mycket goda kunskaper i svenska, både tal och skrift, då intern och extern dokumentation görs på svenska

Har mycket god datorvana och kunskaper i Office-paketet

Har B-körkort

Det anses meriterande om du:

Har erfarenhet av att planera och hålla i utbildningar

Har arbetat med eller skrivit examensarbete inom området säkerhetsfrågor

Har arbetat med eller skrivit examensarbete inom väg- och järnvägsprojekt

Svenskt medborgarskap är ett villkor eftersom tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras enligt bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Som person är du beredd att anta en personlig utmaning och utvecklas med organisationen. Du har ett stort driv och viljan att snabbt axla eget ansvar och räds inte att ta dig an nya arbetsuppgifter. Du gillar att samarbeta och kommunicera samtidigt hugger du gärna tag där det behövs! Du har en positiv inställning och ser möjligheter och lösningar i de utmaningar du möter. Du har en god förmåga att strukturera och planera ditt arbete. Du har förmågan att se till projektets helhet och är lyhörd för andra områdesspecialisters åsikter.

Övrig information

Start: 19 Augusti

Omfattning: 12 månader med goda chanser till förlängning

Placering: Borlänge (ansökan görs via denna annons)

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ore04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande [här](https://www.academicwork.se/vart-erbjudande-till-heltidskonsulter)
Mer info
Område Borlänge
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Myndigheten arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. De bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Trafikverket utvecklar och förvaltar smart infrastruktur i samverkan med andra aktörer för att underlätta livet i hela Sverige. Verksamhetsområdet Investering genomför väg- och järnvägsprojekt över hela landet i form av nyinvesteringar och ombyggnadsåtgärder.
Läs gärna mer om verksamheten på deras hemsida Trafikverket