Projektingenjör inom driftstöd/lågspänning till Trafikverket

Projektingenjör inom driftstöd/lågspänning till Trafikverket

Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur växer och vi söker därför en ny projektingenjör - vill du vara med och bidra? Vi söker dig som vill undersöka, upptäcka och fungera som driftstöd i en problemlösande roll där felanalyser är en stor del av arbetet. Som en del av satsningen erbjuder Academic Work i samband med denna tjänst löpande kompetensutveckling i form av ett utbildningspaket tillsammans med övriga projektingenjörer samt individuell coachning på löpande basis.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning en nyexaminerad ingenjör till verksamhetsområdet Underhåll. I rollen som projektingenjör kommer du vara en del av att utreda, dokumentera, agera projektstöd samt arbeta med feluppföljning rörande större stopp som påverkat tågtrafiken. Du kommer att ha en koordinerande roll med både interna och externa kontaktytor.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Uppdraget kommer att vara på heltid och Trafikverket ser en start under februari eller mars 2020.

Kombinerat med det dagliga arbetet hos kunden kommer det även vara stort fokus på din kompetensutveckling där du i samband med din anställning även kommer att vara delaktig i ett skräddarsytt utbildningsupplägg. Du ges även löpande coachning för stöd och vägledning som ger dig bästa förutsättning att växa i rollen och din fortsatta karriär hos Trafikverket.

Arbetsuppgifter

Du kommer att få en introduktion i arbetet samt stöttning av en mer erfaren kollega som även blir din handledare. På sikt kommer du självständigt att driva ditt eget arbete framåt. Då arbetet är komplext och kommer ta en tid att lära sig är det därför viktigt att du har viljan att lära dig och har ett genuint intresse för att sätta dig in i nya saker.

Du kommer tillexempel att:
 • Arbeta med feluppföljningar för teknikutrymmen
 • Göra felanalyser och utredningar rörande större stopp i tågtrafiken
 • Informera och utbilda projektmedlemmar (internet och externt) samt följer upp att befintliga arbetssätt förankrats i projekten
 • Du kommer att arbeta i beställarorganisationen och stötta både intern personal samt konsulter och entreprenörer i Trafikverkets program/projekt
Det är meriterande om du sedan tidigare har kunskap inom lågspänning, likriktare eller UPS:er.

Vi söker dig som
 • Har en avslutad civil- eller högskoleingenjörsutbildning gärna med inriktning inriktning elektro eller energi
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, då intern och extern kommunikation och dokumentation görs på båda språken.
 • Har mycket god datorvana och är lättlärd i nya system
 • Är Svensk medborgare då tjänsten är säkerhetsklassad
Som person är du:
 • Samarbetsvillig
 • Ansvarstagande
 • Problemlösande
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och vi söker till denna tjänst dig som har viljan att lära dig nya saker.

Vi ser också att du har en god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat och har god förmåga att arbeta strukturerat efter fastställda rutiner. Du har även en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och bidrar till lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Övrig information
 • Start: Februari/mars 2020
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Trafikverket, Röda Vägen 1, Borläge
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Borlänge
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverkets uppgift är att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell - och att alla resor och transporter sker så säkert som möjligt och med minsta möjliga miljöpåverkan. Genom allt detta kan du vara med och bidra till ett tillgängligt Sverige som skapar förutsättningar för tillväxt och välfärd som utvecklar samhället. Läs mer om Trafikverket här.