Junior Ingenjör till Trafikverket

Junior Ingenjör till Trafikverket

Tar du din ingenjörsexamen vid årsskiftet och vill vara med och utveckla Sveriges infrastruktur? Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur, växer och söker dig som vill arbeta med att utveckla järnvägens signalanläggning. Vi söker dig som har ett stort tekniskt intresse och vill introduceras inom signalanläggning - ett område som står inför spännande förändringar de kommande åren!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning Projektingenjörer till enheten Underhåll på Trafikverket. Till tjänsten får du också ett kompetenspaket från Academic Work innehållande allt från utbildningsmoment inom projektledning till presentationsteknik och målsättningsworkshops.

Trafikverket är en ledande aktör kring långsiktig planering av transportsystem och ansvarar för väg- och järnvägstrafik samt luft- och sjöfart. Vår kund fokuserar på samhällsutveckling med målet att dagligen utveckla och förvalta infrastruktur för att underlätta framkomligheten i Sverige.

Du kommer erbjudas en tillsvidareanställning hos oss på Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Målsättningen är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till infrastrukturens utveckling!

Som Projektingenjör kommer du, tillsammans med dina kollegor, arbeta med järnvägens signalanläggning med målsättningen att förbättra och utveckla. Detta kommer du göra genom att sätta dig in i driftuppföljning från signalanläggningen samt vara med och ta fram förslag till nya arbetssätt.

Du kommer att introduceras av dina kollegor och även få stöttning från en handledare som dedikerat kommer finnas till hands för dig. Både genom att föra över sin kompetens inom området och även svara på frågor tills du kommer in ordentligt i arbetet.

Tjänsten kräver därmed inga erfarenheter sedan tidigare utan snarare ett stort tekniskt intresse och vilja att utveckla en förståelse kring att förvalta och utveckla en signalanläggning som genomgår en spännande förändringsresa!

Vi söker dig som
 • Har en högskoleingenjörsexamen (på minst 180 hp) inom exempelvis byggteknik, maskinteknik eller samhällsplanering.
 • Har god datorvana och kunskaper i Office-paketet
 • Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift eftersom det förekommer regelbunden kontakt och dokumentation i språket
 • Innehar B-körkort eftersom det kan förekomma resor i tjänsten
Vi söker dig som är framåt och initiativtagande vilket för oss innebär att du vågar ta egna initiativ och komma med förslag på nya arbetssätt. Du kommer introduceras av dina mer erfarna kollegor men allt eftersom blir du mer självgående och kan driva dina egna arbetsuppgifter framåt. Du är strukturerad och har förmågan att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Övrig information
 • Start: Jan eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Lön: Timbaserad månadslön enligt överenskommelse
 • Placering: På Trafikverket i Borlänge
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ore01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Borlänge
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverkets uppgift är att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell och att alla resor och transporter sker så säkert som möjligt och med minsta möjliga miljöpåverkan. Genom allt detta kan du vara med och bidra till ett tillgängligt Sverige som skapar förutsättningar för tillväxt och välfärd som utvecklar samhället.

Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens utveckling!