Biträdande utredare till Trafikverkets granskningsfunktion av kemikalier

Biträdande utredare till Trafikverkets granskningsfunktion av kemikalier

Vi på Academic Work söker nu dig som brinner för samhällsutveckling och som vill arbeta på Trafikverkets nationella kemikaliegranskningsfunktion. Inom Trafikverkets verksamhetsområde Planering har du som konsult via oss möjlighet att påbörja din karriär med att göra skillnad i människors vardag. Tjänsten innebär ett varierande arbete som ställer höga krav på servicekänsla, struktur och samarbetsförmåga!

Information om uppdraget

Academic Work söker en Biträdande utredare med fokus på kemikalier att stärka deras team.

Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Uppdraget kommer att vara på heltid och det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet. Kombinerat med det dagliga arbetet hos kunden kommer det även vara stort fokus på din kompetensutveckling där du i samband med din anställning även kommer vara delaktig i ett skräddarsytt utbildningsupplägg samt löpande coachning för stöd och vägledning. Detta ger dig de bästa förutsättningarna för att växa i rollen och din fortsatta karriär hos Trafikverket!
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work .

Arbetsuppgifter

Som biträdande utredare på Trafikverkets nationella kemikaliegranskningsfunktion kommer du arbeta med att stötta projektledare och entreprenörer med granskning och klassificeringar av kemikalier. Du kommer vara med i att granska kemiska produkter som ämnas att användas i Trafikverkets projekt, bedömningen och utlåtandet baseras på Trafikverkets krav, EU-lagstiftningar och BASTA-kriterier. Du kommer i denna roll att stötta användare av kemiska produkter, dvs de interna och externa parter som arbetar i projekt där kemikalier används. Arbetsuppgifterna består även av att medverka i utveckling och framtagande av informationsmaterial inom kemikalieområdet samt genomförande av utfasningsutredningar för kemiska produkter innehållande utfasningsämnen. Vidare kommer du stötta enheten i diverse projekt, tex anordna enhetsdagar osv.

Tjänsten passar dig som uppskattar en varierande roll med möjlighet att blanda arbetsuppgifter som kräver noggrannhet och fokus med uppgifter som kräver service och flexibilitet.

Vi söker dig som

Har ett intresse för kemiska ämnens påverkan på miljön. Vi ser att du har en högskole- eller universitetsutbildning riktad mot kemi, miljö eller motsvarande. Under din utbildning har du läst om klassificeringar av kemiska ämnen och lagstiftningen som berörs. Du har goda kunskaper i svenska och engelska då kommunikation internt och externt kan ske på båda språk.
  • Utbildning inom kemi, miljö eller motsvarande
  • Kunskap om kemikalielagstiftning
  • Kunskap i svenska och engelska i både tal och skrift.
Du anser att bra service och bemötande är en rolig och viktig del av ditt bidrag i arbetssammanhang. Att agera med värme och tydlighet mot de interna och externa parter som kontaktar denna supportfunktion är av största vikt, då det är av otroligt stor vikt att ingenting missas eller blir fel kopplat till kemiska ämnen i projekten. Vi ser även att du tack vare din servicekänsla alltid vill hitta den bästa lösningen och inte räds att tänka utanför boxen när projektledarna eller leverantörerna stöter på problem. Du har en god struktur i ditt arbetssätt vilket är viktigt i denna roll då du löpande kommer att hantera inkommande ärenden, med djupstudier och stöttning i pågående projekt. Vidare har du en god samarbetsförmåga då denna tjänst till stor del är en social och samarbetsdriven roll.

* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Övrig information
  • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
  • Omfattning: Heltid
  • Lön: Timbaserad månadslön
  • Placering: Borlänge
  • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ore04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Borlänge
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverkets verksamhetsområde Planering svarar för planering av trafik och för åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder. Inom verksamhetsområdet ryms Trafikverkets sex regioner och de fyra nationella avdelningarna Trafik, Nationell Planering, Expertcenter och Transportkvalitet samt stabsfunktioner Kommunikation, HR, Verksamhetsstyrning och Trafikverkets Kundtjänst