Biträdande Utredare till Trafikverket

Biträdande Utredare till Trafikverket

Har du ett stort intresse för samhällsekonomi och vill vara med att förbättra Trafikverkets arbetssätt inom samhällsekonomisk analys? Här får du chansen att ta dig an en viktig roll i att bygga upp ett nytt planeringssystem i kodspråket R! Ta chansen och sök uppdraget redan idag, vi jobbar med löpande urval.

Information om uppdraget

För Trafikverket Planerings räkning söker vi nu dig som vill arbeta med att bygga ett nytt system i R, som ämnar användas nationellt på enheten Samhällsekonomi.

Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Uppdraget kommer att vara på heltid och det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet. Kombinerat med det dagliga arbetet hos kunden kommer det även vara stort fokus på din kompetensutveckling där du i samband med din anställning även kommer vara delaktig i ett skräddarsytt utbildningsupplägg samt löpande coachning för stöd och vägledning som ger dig bästa förutsättningarna att växa i rollen och din fortsatta karriär hos Trafikverket.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Arbetsuppgifter

Rollen på enheten Samhällsekonomi är en viktig del i ett spännande förändringsarbete som pågår inom Trafikverket Planering.

Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen inrikta sig på programmering i programspråket R. Vidare kommer du även att vara stöd i förvaltning, utveckling och tillämpning av samhällsekonomiska kalkylverktyg.

Här får du sätta dig in i dina kollegors dagliga arbetssätt, som idag till stor del sker i Excel, för att kunna fortsätta arbetet med att utveckla det system där deras framtida dokumentation och analys kommer att ske. Du kommer att tillhöra den nationella avdelningen Expertcenter på Trafikverket i Borlänge och arbeta med att stötta kollegor som arbetar på nationell nivå inom områdena samhällsekonomi och trafikprognoser.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Programmering i språket R.
  • Stötta kollegorna i arbetet av förvaltning, utveckling samt tillämpning av samhällsekonomiska kalkylverktyg.
Rollen passar dig som vill kombinera ditt intresse för samhällsekonomi med dina färdigheter i programmering.

Vi söker dig som
  • Har en universitetsexamen på 240 högskolepoäng, förslagsvis inom nationalekonomi, statistik, eller trafikanalys.
  • Har kunskaper i Kodspråket R.
  • Kommunicerar på svenska och engelska både skriftligt och muntligt, då dokumentation och kommunikation är en stor del av tjänsten.
  • Har ett stort intresse för att skapa ett samhällsekonomiskt effektivt och långsiktigt hållbart transportsystem.
  • Har goda kunskaper i Excel för att kunna skapa översiktliga modeller.
I rollen är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och lätt kan knyta kontakter med andra. Du är självgående med en förmåga att lösa de problem du ställs inför men ska också kunna ta hjälp när det krävs för att systemets utveckling ska fortlöpa. Då du kommer ta till dig stora volymer med information är det viktigt att du har en analytisk förmåga och kan sålla bland informationen du får till dig samt att du är noggrann i ditt arbetssätt. Vi tycker att det är viktigt att du kommer in med en positiv inställning och en nyfikenhet att utvecklas i tjänsten och samla på dig erfarenhet inför din framtida karriär!

Övrig information

Start: Omgående/Vid överenskommelse

Omfattning: Heltid, kontorstider

Placering: Borlänge

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ore04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Borlänge
Yrkesroll Ekonomi, Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverket verksamhetsområde Planering svarar för planering av trafik och för åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås.