Biträdande Utredare inom IT-förvaltning till Trafikverket i Borlänge

Biträdande Utredare inom IT-förvaltning till Trafikverket i Borlänge

Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur växer och därför söker vi efter deras nästa biträdande utredare vill du vara med och bidra? Vi söker dig med en högskoleexamen inom systemvetenskap eller liknande och som vill kombinera ditt intresse för samhällsutveckling med ditt engagemang för IT. Rivstarta din karriär som biträdande utredare och sök redan idag då vi tillämpar löpande urval!

Information om uppdraget

För Trafikverket Planerings räkning söker vi nu dig som vill arbeta som konsult via Academic Work i rollen som biträdande Utredare inom verksamhetsnära IT-förvaltning med stationering i Borlänge alternativt Gävle. Tjänsten innebär att du kommer att stärka upp Trafikverket Planerings IT-avdelning, där du med hjälp av en kollega som redan idag arbetar i rollen kommer att få en introduktion i arbetet.

Verksamhetsområde Planering har i uppdrag att bidra till samhällsutvecklingen och ge förutsättningar för goda rese- och transportmöjligheter. Åtagandena blir allt mer komplexa i takt med att kraven på tillgänglighet, säkerhet, hälsa och miljö ökar. Vi söker dig som brinner för dessa frågor och vill vara med och utveckla verksamheten!

För att ge dig de bästa möjliga förutsättningar i din roll erbjuder vi en unik möjlighet att, som en del av tjänsten, ingå i ett skräddarsytt utbildningsprogram. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket Planering och du kommer bland annat gå kurser inom projektledning, självledarskap och presentationsteknik.

Rekrytering och programupplägg hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till AcademicWork

Arbetsuppgifter

Som biträdande utredare är du en viktig del i ett spännande förändringsarbete som pågår inom Trafikverket Planering. Rollen innebär att du blir en del av specialistavdelningen transsportkvalité där du kommer att samverka med kompetenta kollegor. Initialt kommer du att agera systemspecialist avseende IT-applikationer för avvikelse- och riskhantering, där du både arbetar hans-on i det interna avvikelsehanteringssystemet samt utbildar och bedriver dialog med dess användare.

Dina arbetsuppgifter kommer variera, men exempel på uppgifter är:
 • Agera expert på användning av IT-verktyget. Detta innefattar förståelse för såväl input som uttag och bearbetning av data från systemet.
 • Arbeta med användarnära administration, bl.a. behörighetsstyrning och registervård
 • Identifiera verksamhetens behov av IT-stöd på angivet område
 • Testningsarbete och dokumentation
 • Utbilda och regelbundet kommunicera med användare i verksamheten
Vi söker dig som
 • Har en universitets- eller högskoleexamen inom relevant område, företrädesvis systemvetenskap eller annan likvärdig utbildning. Har du annan högskoleexamen men besitter stor kunskap samt intresse för IT-förvaltning är ett krav att detta ska framgå tydligt i din ansökan.
 • Kommunicerar på svenska och engelska både skriftigt och muntligt, då skriftlig dokumentation och kommunikation är en stor del av tjänsten
 • Har ett stort intresse för att skapa en hållbar samhällsutveckling
 • Mycket goda kunskaper inom Excel och Access
Har du tidigare arbetslivserfarenhet från en tjänst med liknande arbetsuppgifter inom IT-förvaltning och verksamhetsutveckling ser vi det som starkt meriterande.

Som person har du ett stort driv att utveckla dig själv och din karriär vilket innebär att du tar egna initiativ för att driva ditt arbete framåt. Vidare ser vi det som är avgörande för tjänsten att du har god samarbetsförmåga, är kommunikativ i det avseende att du trivs med att skapa nya relationer och knyta kontakt med andra. Du har en god problemlösande förmåga samtidigt som du är analytisk och bedriver dina arbetsuppgifter med precision och noggrannhet.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ore01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

Som konsult på Academic Work erbjuds du:
 • Kollektivavtal: Samtliga våra tjänster omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.
 • Dedikerad konsultchef: Som anställd på Academic Work får du en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att hjälpa dig utvecklas i din yrkesroll samt säkerställa att du trivs på din arbetsplats.
SKYDD FÖR DIN PERSONLIGA INTEGRITET
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Mer info
Område Borlänge
Yrkesroll Data & IT, Projektledare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverkets verksamhetsområde Planering svarar för planering av trafik och för åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder. Inom verksamhetsområdet ryms Trafikverkets sex regioner och de fyra nationella avdelningarna Trafik, Nationell Planering, Expertcenter och Transportkvalitet samt stabsfunktioner Kommunikation, HR, Verksamhetsstyrning och Trafikverkets Kundtjänst.