Hoppa till innehåll
XANO Industri AB logotyp

Koncernredovisningsansvarig till XANO Industri

Ansök nu

Är du driven och har erfarenhet av koncernredovisning? Kanske har du tidigare arbetat i större bolag och söker en ny, spännande möjlighet att göra avtryck? Då är detta en roll för dig! XANO växer och söker nu en Koncernredovisningsansvarig att ansluta till teamet på ekonomi.

Som Koncernredovisningsansvarig på XANO Industri ansvarar du för koncernens alla affärsområden. I rollen ingår bland annat konsolidering, att stödja dotterbolagen vid månadsvis rapportering och analys, att delta i prognos- och budgetarbete samt att delta i projekt initierade av dotterbolag eller koncernledning. Du kommer att ingå i ett team om 5 personer och rapportering sker till CFO. Placeringsort är Jönköping.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Koncernredovisningsansvarig

 • Stödja dotterbolagen i månadsvis rapportering och analys av period- och årsbokslut
 • Upprätta årsredovisningar och deklarationer
 • Sammanställa och rapportera prognos- och budget
 • Operativ konsolidering och rapportering till affärsenhets- och koncernledning
 • Ansvara för kvartalsvis legal konsolidering och framtagande av koncernens årsredovisning
 • Löpande redovisning i underkoncern-moderbolag
 • Administrera koncernrapporteringssystem, koncernpolicys och rapporteringsrutiner
 • Driva förbättringsarbete för rapportering och digitalisering
 • Implementera redovisnings- och rapporteringsrutiner i nyförvärvade bolag

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har en ekonomiutbildning på högskolenivå med inriktning redovisning/revision och erfarenhet av ett par års arbete inom redovisningsområdet. Vi ser det som meriterande om du arbetat i tillverkande bolag, gärna med internationell koppling samt enligt IFRS, men det är inget krav. För att trivas i rollen har du bred kunskap inom redovisningsområdet och en god förmåga att kommunicera på såväl svenska som engelska, i tal och skrift. Du har tidigare erfarenhet av ett koncernredovisningssystem, gärna UNIT4 FPM/OCRA och goda kunskaper i Office-paketet.

Personliga egenskaper

Som person är du prestigelös och trivs med att arbeta brett. Du är såklart noggrann, strukturerad och tar ansvar för ditt arbete och sätter därmed stort värde i att skapa högkvalitativa resultat. Som Koncernredovisningsansvarig kan du snabbt sätta dig in i komplexa frågor och hantera en stor mängd finansiell information och du trivs att arbeta såväl självständigt som i team. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder företaget dig?

Som medarbetare inom XANO erbjuds du en varierande roll i en internationell koncern där du har möjlighet att påverka och göra skillnad.
XANO har en decentraliserad organisation med korta beslutsvägar och stark entreprenörsanda. Ledarskapet är jordnära och närvarande för att inspirera till delaktighet från alla medarbetare.
Människorna, entreprenörskapet och engagemanget för långsiktiga partnerskap är våra främsta styrkor och grundförutsättningar för att skapa en långsiktigt hållbar verksamhet. Med ett allt större fokus på hållbarhet utgör medarbetarutveckling och nätverksbyggande därför centrala delar för koncernen. Ett av verktygen är XANO Academy där medarbetare samlas för att inhämta kunskap och dela erfarenheter.

Placeringsort: Jönköping

Om företaget
XANO-koncernen utgörs av teknikföretag som erbjuder tillverknings- och utvecklingstjänster för industriprodukter och automationsutrustning. Med tre tydliga affärsenheter är vår verksamhetsstruktur utformad för att vidareutveckla förmågor och bevara drivkraften samtidigt som fördelarna med samverkan optimeras. Vi förvärvar, driver och utvecklar nischade teknikföretag med entreprenörskap som nav. Varje nytt företag som blir en del av den ständigt växande XANO-familjen tillför nya perspektiv och unik teknisk expertis.

Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar XANO Industri med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig regionchef på Meritmind, Catharina Bülow 073-653 13 21, catharina.bulow@meritmind.se eller konsultchef Anna Henebäck, 076-49 54 224, anna.heneback@meritmind.se. Vänligen observera att urval, svar på frågor och intervjuer sker löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
 • Det räcker att du bifogar ditt CV. Vi använder ej personligt brev i våra processer.

Välkommen med din ansökan!

Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
31 okt. 2023 (39 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare