Hoppa till innehåll

Financial controller till Vicore Pharma, Göteborg

Vi utökar nu vårt ekonomiteam med en Financial Controller. Den här tjänsten är för dig som motiveras av komplexa frågeställningar och som har förmågan att ta till dig information kring ekonomiska nationella och internationella regelverk.

Som Financial Controller hos Vicore ansvarar du för att ta fram finansiella underlag och rapporter. Du har ett nära samarbete med CFO och teamet och då tjänsten är nyinrättad erbjuds stor frihet att vara med och utforma rollen. Vicore har inget fysiskt kontor i Göteborg så arbetet utförs till 100% från ditt hemmakontor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Ansvarig för dokumentering, utveckling och effektivisering av den finansiella rapporteringsprocessen
 • Bidra till, samt säkerställa korrekt redovisning i månads-, kvartals- och årsbokslut enligt IFRS
 • Upprättande av finansiella rapporter och årsredovisning – författa texter och noter
 • Internkontroll och rapportering
 • Ansvarig för uppdatering och kvalitetssäkring av ekonomihandbok
 • Ansvarig för uppdatering av finansrelaterade policies och instruktioner - tex internkontroll, upphandling, risk och
 • Stötta CFO med ad hoc-förfrågningar
 • Framtagande av dokumentation, underlag, analyser och rapporter till revisorer och styrelse
 • HR-relaterad support, bland annat skattefrågor för anställda utomlands
 • Kontakt med bank, myndigheter och revisorer
 • Optimering och digitalisering av affärssystem
Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning med erfarenhet från Big-4 eller från liknande arbetsuppgifter i börsnoterat bolag. Du är väl insatt i redovisning, ekonomiprocesser och rapportering enligt IFRS. Du har ett stort intresse för affärssystem samt har mycket goda kunskaper i Excel. För rollen krävs det att du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat.

Du är en person som planerar, leder och driver ditt arbete med stort självledarskap. För dig är det en självklarhet att arbeta proaktivt och att vara initiativtagare till utveckling av verksamhet och processer. Samtidigt är du en god lagspelare som bidrar med dina kunskaper. Du trivs i en affärsnära, utåtriktad och kommunikativ roll samt motiveras av ständigt lärande och egen utveckling. Vi värdesätter också flexibilitet och prestigelöshet.


Om företaget

Vicore är ett läkemedelsbolag i klinisk fas med fokus på att utveckla en ny klass av läkemedel för att stoppa sjukdomsprogress och återställa funktion. Bolaget utvecklar en läkemedelsportfölj inom ovanliga lungsjukdomar, inklusive idiopatisk lungfibros (IPF) och pulmonell arteriell hypertension (PAH). C21, för närvarande i en fas 2a-studie på IPF, är en oral, småmolekylär, angiotensin II typ 2-receptor agonist (ATRAG) och först i sin klass av läkemedel. Almee (en medicinteknisk produkt under klinisk utveckling) är en digital terapi (DTx) baserad på kognitiv beteendeterapi (KBT) utvecklad för att hantera den psykologiska påverkan patienter med lungfibros upplever. Inhalerad IMiD bygger på ett nytt administrationssätt för talidomid och fokuserar på den svåra hosta som är förknippad med IPF. Med vår unika expertis inom ATRAG-biologin, utökar vi vår pipeline med nya läkemedelskandidater för en bredare variation av sjukdomar, varav vissa kan utvecklas tillsammans med en partner och vissa tas till marknaden av Vicore.

Bolaget har 26 anställda och har sitt huvudkontor i Stockholm samt kontor i Köpenhamn, Danmark och Boston, USA. Bolagets aktie (VICO) är noterad på Nasdaq Stockholms huvudlista. För mer information se www.vicorepharma.com.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Vicore Pharma med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Eva Tiitso, tel 0765-112910, eva.tiitso@meritmind.se. Intervjuer och urval sker löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Det innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i rekryteringsprocessen. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen):

Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vicore Pharma logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
29 dec. 2023 (26 dagar kvar)
Område
Typ av anställning