CFO till Oxeon, Borås

CFO till Oxeon, Borås

I denna roll får du en intressant möjlighet att bidra till Oxeons fortsatta framgångs- och tillväxtresa med att sätta avtryck i samhället genom forskningsbaserad utveckling och materialkonvertering för en hållbar framtid.

Som CFO har du det övergripande ansvaret för Oxeons ekonomifunktion inklusive dotterbolag och intresseföretag. Rollen innebär ansvar för bokslut, ekonomiska analyser, prognoser, likviditetsuppföljning samt finansiering. Du skall vara drivande i strategi-, budget- och prognosarbete samt arbeta med kontinuerlig processeffektivisering.
Rollen ingår i ledningsgruppen och har personalansvar för två personer inom ekonomi.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Leda ekonomifunktionen och delta i bolagets långsiktiga finansieringsstrategi
  • Löpande ekonomiska analyser över bolagens resultat, ställning samt nyckeltalsuppföljning (produktion och försäljning)
  • Ansvarig för koncernens redovisning, rapportering, budget och prognoser
  • Kontinuerligt utveckla och förbättra rutiner och processer
  • Föredragande i ekonomisk rapportering i Oxeons styrelse
  • Stöd till VD och ägare som rör utvecklingen av Oxeon
  • Extern kontakt med bank, revisorer och skattejurister vid behov
  • Ansvar för bolagets långsiktiga IT strategi och genomförande
  • Kalkylering och finansiering av investeringar och nyetableringar
  • Finansiella risker - riskhantering
Vi söker dig som har akademisk utbildning i ekonomi, mycket god affärsförståelse och minst sex års erfarenhet som ekonomichef/CFO, gärna från ägarlett bolag. Erfarenhet av industriell produktion och försäljning i internationell miljö är starkt meriterande. Du behöver också genuint förstå, och vara intresserad av att arbeta i ett tillväxtföretag med att bygga upp struktur och processer för ekonomi/finans.
Rätt person är en analytisk, prestigelös och lyhörd teamplayer som har ett starkt intresse av att utveckla verksamheter och människor. Vi söker en god kommunikatör med hög integritet och driv, samt god förmåga att skapa förtroende och samarbeta med ägare.

Känner du igen dig i beskrivningen är du välkommen att söka via www.maquire.se senast den 8 februari. Vi arbetar löpande med intervjuer så vänta inte med att höra av dig. Vid frågor kontakta gärna Elisabeth Lidstedt 0735-19 40 51.

Oxeon bygger på textilforskning från Chalmers och grundades, via Chalmers Entreprenörskola, 2003. Bolaget är idag världsledande inom thin ply materials och genom den gröna energiomställningen har intresset för TeXtreme ökat markant. Bland annat för att materialen spelar en viktig roll för att kunna tillverka lätta tankar för flytande väte (framtidens gröna/hållbara flygbränsle) och dels för att materialen har de egenskaper som krävs för att tillverka viktlösa batterier. Det vill säga batterier som både är batteri och lastbärande. Därtill har Oxeon startat två dotterbolag (applikationsbolag), PPR och Composite Sound, som båda bygger på TeXtreme.

PPR utvecklar och säljer en reliningslösning för fjärrvärmerör, CarboSeal. En patenterad och unik lösning och produkten lanserades till marknaden sommaren 2021.

Composite Sound utvecklar, producerar och säljer högtalarkonor med TeXtreme till den globala högtalarmarknaden. Composite Sounds högtalarkonor erbjuder kunden en ljudprestanda som tidigare bara kunde erhållas med väldigt exklusiva och dyra material såsom boron och diamant.

Läs mer på www.textreme.com, www.carboseal.com, www.composite-sound.com
Mer info
Område Borås
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Maquire Sverige AB
Sista ansökningsdag 5 feb 2023 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Oxeon är ett forskningsbaserat materialteknikföretag som fokuserar på utveckling, produktion och försäljning av ultra-tunna kolfibermaterial (s.k. thin ply materials). Materialen säljs under varumärket TeXtreme® och används i prestandakrävande och viktkänsliga industri-, flyg- och sportapplikationer.