Ekonomiassistent som vill utvecklas mot redovisning och controlling, Camfil

Ekonomiassistent som vill utvecklas mot redovisning och controlling, Camfil

I denna spännande och breda tjänst hos Camfil Power Systems, har du som idag arbetar som ekonomiassistent en unik möjlighet att få göra en riktig häftig utvecklingsresa där du kommer exponeras inför många olika delar av redovisningen. Du kommer till en början vara anställd som konsult på Mertimind-Brightby men med goda möjligheter att bli överrekryterad till Camfil.

Initialt arbetar du självständigt med hela leverantörsreskontraprocessen och sedan kommer du även få lära dig kundreskontran. Över tid, och när du är varm i kläderna, finns möjlighet att arbeta med större redovisnings- och controllinguppgifter. Teamwork och härliga kollegor beskriver denna arbetsplats. Nära dig i ditt dagliga arbete kommer du arbeta tillsammans med redovisningsansvarig samt VP Finance, som båda är erfarna ekonomer och som brinner för redovisning respektive controlling. Det här är en roll för dig med ambitioner och analyskapacitet!

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Rollen startar i klassiska arbetsuppgifter för en ekonomiassistent med initialt fokus på leverantörsreskontra och därefter kommer du bli exponerad till kundreskontra. Allt eftersom du blir varm i kläderna växer dina arbetsuppgifter och dess komplexitet mot mer omfattande redovisnings- och controllinguppgifter.

Hos Camfil är det du som visar framfötterna och som sätter ambitionen för din arbetsdag. För rätt person finns stort utrymme att vara delaktig och driva utvecklingsprojekt och få ett stort eget ansvar att delta i företagets utveckling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Du kommer självständigt ansvara för hela processen kring leverantörsreskontra
  • Successivt exponeras till kundreskontra med viss kontaktyta mot kunder.
  • Löpande redovisning, bankbetalningar och kontoavstämningar
  • Controlling i form av rapportframtagning och analys av diverse KPIer.
  • Intrastatrapportering i en mindre omfattning.
  • Initiera, driva och delta i det ständiga utvecklingsarbetet för att göra oss ännu bättre.

Vem är du?

Du som söker är vår härliga nästa kollega som med värme och kunskapshunger är en ”doer” som är strukturerad, tar ansvar och driver dig själv med stark egen maskin. Samtidigt är du en sann lagspelare som prestigelöst tror på ”laget före jaget”. Däremot nöjer du dig inte med ”därför” utan vill förstå hur saker hänger ihop och är sugen på att utvecklas och lära dig nya arbetsuppgifter.

Du är driven och vill gärna både initiera och driva utvecklingsarbete i företaget. Ser du ett sätt att förbättra en process kallar du gärna till ett möte och presentar idéen för dina kollegor. Miljön är snabbfotad och decentraliserad så det går att snabbt att få igenom förändring. Viljan att dela med dig generöst och strukturerat av dina kunskaper och erfarenheter är något som du har gemensamt med övriga kollegor. En sak är säker, du har en naturlig och god analyskapacitet och stor drivkraft som hos Camfil kommer få blomma i sitt hela omfång.

Du är bekväm med Excel och tycker det är ett användbart program som underlättar ditt dagliga arbete. Du tycker det är roligt att hitta nya användbara funktioner i programmet och delar gärna med dig av din nya kunskap.

Meriterande är om du har arbetat med moms i och utanför EU, men inget krav. Har du inte arbetat med det tidigare känner du en stark drivkraft att lära dig mycket om moms.

Koncernspråk är engelska så det är en förutsättning av du är flytande i både tal och skrift.

Om Camfil:

Camfil är en svensk, privatägd företagsgrupp som tillverkar och säljer kommersiella och industriella system för luftfiltrering och stoftavskiljning. Camfil Power Systems specialiserar sig på luftintag och akustiska system för gasturbiner inklusive generatorer, industriella luftkompressorer och dieselmotorer. Företaget har cirka 5200 anställda och finns representerat i mer än 50 länder.

Camfil Power Systems sitter i lättillgängliga, fräscha lokaler i Viared Borås. http://Camfil.se

Om Brightby Bemanning:
Brightby Bemanning är Meritminds erbjudande av högkvalitativa bemanningstjänster inom ekonomi, bank, finans och försäkring. Meritmind är specialister på kvalificerade ekonomitjänster och datadriven styrning. Vi är ledande inom vår nisch och har förmodligen branschens största nätverk av ekonomer. Varje år söker ca 18 000 kandidater jobb via oss. Vi är i dagsläget 370 anställda, omsätter en halv miljard och är verksamma i Sverige. Vår värderingsstyrda organisation kombinerar det kommersiella med omtanke. Läs mer på meritmind.se

Mer info
Område Borås
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag 8 apr 2023 (13 dagar kvar)