Ekonomichef med controllerinriktning

Ekonomichef med controllerinriktning

Om rollen

Som ekonomichef har du det övergripande ansvaret för att leda, följa upp och utveckla bolagens ekonomiarbete och team bestående av tre medarbetare.

Tjänsten har en tydlig inriktning på produktionsstyrning och stor vikt kommer att läggas vid att säkerställa en kostnadseffektiv produktionsprocess för verksamheten i Olsfors samt Borås. Arbetsuppgifterna kommer kännetecknas av såväl operativa som strategiska inslag där du även ansvarar för:
  • Budgetarbete och prognosarbete, kassaflödesanalys, analys av rörelsekapital, avskrivningar, lagervärdesanalys mm
  • Vara drivande i uppsättning av BI-system
  • Utveckla och upprätthålla korrekta produktionskalkyler
  • Analys och genomgång av månadsresultat
  • Driva utveckling- och förbättringsprojekt inom egna ansvarsområden
  • Agera stöd till VD/säljledning och produktionschef samt supportera operativa verksamheten finansiella frågeställningar.
  • Investeringskalkyl- och analyser
Som en viktig pusselbit i vår ledningsgrupp förväntas du bidra till att såväl sätta vår strategi som att vara med och realisera den. Du rapporterar till VD.

Placering är valfri mellan Olsfors och Borås. Hybridarbete är också en möjlighet.

Din profil

Vi söker dig, en civilekonom med erfarenhet från tillverkande bolag och som är stark inom ekonomi- och produktionsstyrning. Du har ett sunt ledarskap som du grundar på förtroende och involvering.

För att lyckas i det här uppdraget det viktigt att du är strukturerad, analytisk och har modet att ibland utmana och ifrågasätta. Vidare drivs du av att sätta dig in i verksamheten och affären för att kunna bidra utifrån ett helhetsperspektiv.

Som person är du drivande, kommunikativ och affärsmässig med intresse för att arbeta såväl operativt som strategiskt. Vi är på en utvecklingsresa och vill jobba tillsammans med medarbetare och chefer som är beredda att tillsammans göra jobbet för att nå våra mål

Du är obehindrad i svenska språket och hanterar engelska väl.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en bred och utmanande roll i en koncern med stark framåtanda. Vi vill hela tiden utveckla oss själva och verksamheten och det här är en perfekt tjänst för dig som vill ta ett nästa kliv i din karriär och få övergripande ansvar för en ekonomifunktion. Allteftersom att vi växer kommer även din roll utvecklas och det hoppas vi att du likt oss gillar.

I den här rekryteringen samverkar vi med Stella Rekrytering & Ledarskap. Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta ansvarig konsult Elin Dresch på 072 214 23 87. Då vi står inför jul och nyårshelg kan vi komma att återkomma till dig från och med januari 2023.

Välkommen med din ansökan!

Om Boxes & Labels

Vi är ett bolag som är en sammanslagning av två bolag, Boxon Production AB och Specialwell J&J AB som numera heter Boxes & Labels. Bakom bolaget står två entreprenörer som har en lång framgångsrik bakgrund samt Boxon Group AB med huvudsäte i Helsingborg. Bolaget har ca 80 anställda på två driftsställen, Borås och Olsfors och med en omsättning på ca 180 Mkr. För mer info om vårt kunderbjudande se www.boxlable.se
Mer info
Kontaktperson Elin Dresch
Telefon 0706702585
Område Borås
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 feb 2023 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Borås