Hoppa till innehåll
AB Effektiv logotyp

Category Content Specialist till Lyreco

Ansök nu

Vill du vara en del av ett dynamiskt och växande företag? Lyreco utökar nu product marketing med en Category Content Specialist som kommer att spela en nyckelroll i att optimera produktinformation och marknadsföring. I denna spännande roll kommer du att samarbeta med ett dedikerat team för att driva försäljningen inom kategorin Safety.

Din framtida arbetsgivare
Lyreco är ledande i Europa och världens tredje största leverantör av produkter och tjänster till dagens och morgondagens arbetsplatser. Som specialister utökar vi ständigt vår expertis och vårt erbjudande för att kunna bidra till att våra kunder får ”a great working day”, varje dag.

Vi täcker arbetsplatsers produktbehov genom ett brett sortiment inom kontorsmaterial, städ & hygien, kök & servering, skola och förskola, förpackningsmaterial, möbler, sjukvård och omsorg, IT-tillbehör, profilprodukter, arbetskläder och personligt skydd.

Våra kunder finns i alla storlekar, från offentliga verksamheter, stora privata företag och organisationer till småföretag och privatpersoner. Vårt svenska huvudkontor hittar du i Borås, vi har säljkontor i Göteborg och Stockholm samt ett av Europas modernaste lager i Växjö. I Sverige är vi faktiskt näst störst inom e-handel.

Idag är vi omkring 600 medarbetare i Sverige. Vi tror att våra anställdas engagemang och mångfald är det som skapar den bästa kundupplevelsen och den högsta servicenivån. Därför strävar vi som ansvarsfullt företag och arbetsgivare efter att säkerställa bästa möjliga välbefinnande för våra anställda, oavsett var de arbetar och vad deras uppdrag är.

Välkommen till oss på Lyreco!

Vad erbjuder rollen?
Som Category Content Specialist hos Lyreco har du ett administrativt ansvar i att uppdatera content, att förstå och engagera dig i kategoriplanen, dess prioriteringar och mål. Att koppla samman text och bild för att skapa övertygande produktinformation blir en viktig del av ditt arbete. I rollen samarbetar du med marknadsavdelningen där du dels driver marknadsföringen för kategorin, dels ser till att marknadsplanen stödjer kategoriplanen. Samtidigt arbetar du även proaktivt för att analysera konkurrenter och marknaders trender för att bidra till ökad försäljning. Vanligt förekommande arbetsuppgifter;

* Administrativt ansvar för att uppdatera befintliga system med content såsom produkttexter, bilder etc.
* Planera och skapa kampanjunderlag.
* Dagligt arbete med sökoptimering för att möta marknad och säsong
* Ansvara och säkerställa att vi har rätt miljömärkning, miljöcertifikat och miljöintyg.
* Säkerställa god kommunikation med leverantör för pågående och kommande marknadsaktiviteter.
* Analysera och utvärdera aktuella marknadsaktiviteter för att se till att de är relevanta för planen framåt.

Du tillhör ett större team med flera kollegor runt om dig för stöttning och du driver kategorin Safety tillsammans med Category Manager.

Vem är du?
För att lyckas i rollen har du aktuell erfarenhet av digital content där du har fokus på marknadsföring och försäljning av produkter. Vi behöver någon som är bra på att hantera digitalt innehåll, speciellt när det handlar om att organisera och skapa texter som får kunder att köpa. Att kunna använda affärssystem och MS Office, särskilt Excel ser vi som viktigt. Du måste också kunna prata och skriva på både svenska och engelska på en hög nivå. Det är meriterande om du har jobbat inom B2B, särskilt inom säkerhetsprodukter som skor och kläder. Om du har gått en utbildning efter gymnasiet inom marknadsföring, digital marknadsföring eller liknande områden, så är det också meriterande.

Vi behöver någon som vågar ta initiativ och är bra på att hantera situationer som inte alltid är helt klara. Att kunna anpassa sig och vara bra på att kommunicera, både skriftligt och personligt är viktigt. Dessutom är det viktigt att du kan samarbeta i team och att du har en bra förmåga att planera ditt arbete.

Är detta din perfekta match?
Lyreco erbjuder en långsiktig och meningsfull karriär i ett globalt företag som värnar om sina medarbetare. Vi erbjuder en stabil och långsiktig arbetsplats. Vi sätter hälsa och välmående högt genom förmåner och vi investerar aktivt i vår personals utveckling och uppmuntrar till personlig och professionell tillväxt. Hållbarhet är en central del av vårt arbete, vi tar vårt sociala ansvar på allvar och arbetar mot hållbara mål. Trots vår storlek känns vi som en familj med positiv atmosfär och utvecklingsmöjligheter.

Om Team Effektiv
Effektiv är det innovativa och personliga företaget inom rekrytering, bemanning, coaching, matchning & interim. Idrottsrötterna och lagandan präglar bolaget, dels arbetar vi i team i våra bemannings- och rekryteringsprocesser, dels är sponsring till idrottsföreningar en betydande del.

Till dig som kandidat vill vi ge det lilla extra, med en bra upplevelse genom hela rekryteringsprocessen, vilket vår utmärkelse Årets Rekryteringsföretag är ett kvitto på. Effektivs värdeord är Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga. Tillsammans bildar initialerna GULD. Effektiv vill ta guld med sina kandidater, konsulter, kunder och samarbetspartners varje dag.

Detta är en direktrekrytering, vilket innebär att Effektiv ansvarar för rekryteringsprocessen och du kommer att bli anställd direkt hos kundföretaget.


Varmt välkommen med din ansökan
Låter tjänsten intressant?
Välkommen med din ansökan via effektiv.se. Intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdatum är 1 oktober 2023. Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Pauline Vehniäinen på pauline@effektiv.se eller Christina Björsell på christina@effektiv.se

Sökord
CCS, category content, content, marknadsföring, marketing, marknadsplan, kategoriplan, safety, säkerhet, profilkläder, säkerhetskläder, e-handel, e-com

Mer info
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
30 sep. 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Effektiv är det innovativa och personliga företaget inom rekrytering, bemanning, coaching, matchning & interim. Idrottsrötterna och lagandan präglar bolaget, dels arbetar vi i team i våra bemannings- och rekryteringsprocesser, dels är sponsring till idrottsföreningar en betydande del. Till dig som kandidat vill vi ge det lilla extra, med en bra upplevelse genom hela rekryteringsprocessen, vilket vår utmärkelse Årets Rekryteringsföretag är ett kvitto på. Effektivs värdeord är Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga. Tillsammans bildar initialerna GULD. Effektiv vill ta guld med sina kandidater, konsulter, kunder och samarbetspartners varje dag. Detta är en direktrekrytering, vilket innebär att Effektiv ansvarar för rekryteringsprocessen och du kommer att bli anställd direkt hos kundföretaget.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare