Business controller till Eskils Tryckeri

Business controller till Eskils Tryckeri


Drivs du av affären och vill bidra till ökad lönsamhet? I den nya rollen som Business Controller blir du en nyckelperson i ett framåtlutat bolag där du även får ta ägandeskapet över befintliga och kommande affärssystem samt bidra med din spetskunskap inom controlling!

Din framtida arbetsgivare
Eskils Tryckeri grundades 1954 och är tryckeriet som tagit steget till att bli en idérik kommunikationspartner. Vi erbjuder helhetslösningar oavsett om det handlar om butikskommunikation eller konventionella trycksaker. Vi är din partner när det gäller analys och skapande, till tryck och logistik.

Eskils hanterar de flesta trycktekniker, format, material och efterbearbetningar och vi är idag ett av de mest välinvesterade digitala tryckerierna i branschen. Kunderna är utspridda i flertalet länder men koncentrerade till Sverige och övriga nordiska grannländer.

Vi ingår i den familjeägda ACG-koncernen sedan 1988.

Vad erbjuder rollen?
Som Business controller till Eskils Tryckeri har du en central roll på företaget där du bidrar med insikter för bolaget med fokus på ökad lönsamhet. Du kommer arbeta med controlling på kund- maskin, och produktnivå med fokus på affären och med ett starkt affärstänk. Ditt mindset kommer vara ”hur blir vi ännu bättre”. Rollen är helt ny och det kommer skapas möjlighet att själv sätta prägel på rollen. Vi tror att vanligt förekommande arbetsuppgifter kommer vara;

* Skapa och vidareutveckla modeller för nyckeltal- och kostnadsuppföljning.
* Löpande ta fram lönsamhetsunderlag i form av kalkyler till försäljning samt ta fram kostnadskalkyler för nya produkter och
affärsområden.
* Presentera och förklara siffror på ledningsnivå.
* Driva affärssystembyte samt vara systemägare.
* Behjälplig med ekonomirelaterade uppgifter inom ekonomifunktionen.

Du rapporterar till vd och arbetar tätt med många kollegor runt om i organisationen. Placering i Borås.

Vem är du?
För att lyckas i rollen har du några års aktuell erfarenhet av business controlling med goda ekonomikunskaper samt en relevant högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi eller controlling. Du har god förståelse för produktionsflöden och kommer med fördel från den grafiska industrin eller tillverkande industri. Vidare har du god engelska i tal och skrift. Har du erfarenhet av affärssystemsbyten eller drivit andra systembyten ser vi det som starkt meriterande.

Som person bidrar du med nya idéer och kan ifrågasätta gamla vanor. Du har en stark kommunikativ förmåga med stort affärstänk. För rätt person finns det i förlängningen en möjlighet att ta personalansvar vilket ställer krav på goda ledaregenskaper som lyhörd, beslutsam och handlingskraftig.

Är detta din perfekta match?
Vi erbjuder en nyckelroll på ett familjärt företag med korta beslutsvägar. Vår bransch innebär stora variationer och högt tempo. Du blir delaktig i en förändringsresa vad gäller både flöden, tillväxt och systemutveckling. Bolaget är i expansion och du kommer vara en viktig spelare framåt!

Om Team Effektiv
Effektiv är det innovativa och personliga företaget inom rekrytering, bemanning, coaching, matchning & interim. Idrottsrötterna och lagandan präglar bolaget, dels arbetar vi i team i våra bemannings- och rekryteringsprocesser, dels är sponsring till idrottsföreningar en betydande del.

Till dig som kandidat vill vi ge det lilla extra, med en bra upplevelse genom hela rekryteringsprocessen, vilket vår utmärkelse Årets Rekryteringsföretag är ett kvitto på. Effektivs värdeord är Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga. Tillsammans bildar initialerna GULD. Effektiv vill ta guld med sina kandidater, konsulter, kunder och samarbetspartners varje dag.

Detta är en direktrekrytering, vilket innebär att Effektiv ansvarar för rekryteringsprocessen och du kommer att bli anställd direkt hos kundföretaget.


Varmt välkommen med din ansökan
Låter tjänsten intressant?
Välkommen med din ansökan via effektiv.se. Intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdatum är 2 februari 2023. Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Jens Lindroth på jens@effektiv.se eller Pauline Pettersson på pauline@effektiv.se

Sökord
Business controller, controller, redovisningsekonom, accountant, business, affärsfokus, controlling, ekonomikonsult, ekonom, verksamhetscontroller, affärsinriktad, ekonomistyrning, financial controller

Mer info
Område Borås
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Administration
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 1 feb 2023 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Effektiv är det innovativa och personliga företaget inom rekrytering, bemanning, coaching, matchning & interim. Idrottsrötterna och lagandan präglar bolaget, dels arbetar vi i team i våra bemannings- och rekryteringsprocesser, dels är sponsring till idrottsföreningar en betydande del. Till dig som kandidat vill vi ge det lilla extra, med en bra upplevelse genom hela rekryteringsprocessen, vilket vår utmärkelse Årets Rekryteringsföretag är ett kvitto på. Effektivs värdeord är Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga. Tillsammans bildar initialerna GULD. Effektiv vill ta guld med sina kandidater, konsulter, kunder och samarbetspartners varje dag. Detta är en direktrekrytering, vilket innebär att Effektiv ansvarar för rekryteringsprocessen och du kommer att bli anställd direkt hos kundföretaget.