Stationstekniker - Vattenfall Services

Stationstekniker - Vattenfall Services

Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation.

Vi erbjuder ett spännande arbete som Stationstekniker inom elkraftsområdet hos oss på Vattenfall Services Stationsunderhåll Syd. Med fokus på säkerhet erbjuder vi marknadens fördelaktigaste lösningar för service och underhåll av elanläggningar som gör våra kunders investeringar lönsamma. Vårt uppdrag är att genomföra underhåll och projekt från 10kV upp till 400kV.

Din roll som Stationstekniker

Du kommer att arbeta med alla förekommande typer av servicetjänster för drift och underhåll av anläggningar. Då vi har ett fritt och självständigt arbetssätt, ställs det höga krav på att ta ett stort eget ansvar, och teknikerna är vårt ansikte ut mot kund. Vi arbetar med inlåning av resurser och underentreprenörer, vilka du kommer att samarbeta med och i förekommande fall leda. Beredskap ingår i tjänsten.

Dina kvalifikationer som Stationstekniker

Du har en el-teknisk utbildning och erfarenhet av att underhålla och/eller bygga elkraftsanläggningar. Körkort B krävs och innehav av BE-körkort är en merit. Du är en van datoranvändare, och svenska i tal och skrift är ett krav för tjänsten.

Vi uppskattar om du har genomgått branschspecifika utbildningar såsom ESA, Säkerhet på väg, Heta arbeten och Hjärt- och lungräddning. Certifiering för att hantera SF6 gas och erfarenhet av underhållsarbete på strömbrytare, transformatorer och lindningskopplare samt batterisystem är meriterande.

Som person är du initiativtagande, tar ett stort eget ansvar för ditt arbete och har en god samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du är utåtriktad då det ingår mycket kundkontakter i jobbet.

Placeringsort är Borås/Kinna, Göteborg. Hemstationering kan vara aktuellt.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningsperiodens utgång.

Mer information

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Anders Abrahamsson 070-528 14 08. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Sofie Arneson 0724524582. Fackliga representanter för denna tjänst är Marie Gelin - Unionen, Johan Larsson (Hallsberg) - SEKO, Torbjörn Blom - Akademikerna och Anders Eriksson (Nyköping) - Ledarna. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.
Mer info
Område Borås
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elkraft, Mekanik, Servicetekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vattenfall.se/jobb
Sista ansökningsdag 31 aug 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!

Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 1 800 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation – underhåll – konsulttjänster. Läs mer om våra tjänster på www.vattenfallservices.se

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!

Följ oss gärna

Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB

Instagram – Vattenfallservices