Platschef till Borås

Platschef till Borås

Vill du verka i en framtidsbransch som bidrar till att förenkla invånarnas vardag och en hållbar utveckling? Vill du ha ett viktigt och fartfyllt arbete mitt i händelsernas centrum? Till Keolis nya bussdepå i Borås söker vi nu dig som vill ha ansvar för vår operativa leverans och vår depå. Självklart kommer du också att coacha, motivera och leda Keolis viktigaste resurser - förarna. Vi erbjuder dig möjlighet att arbeta i ett företag där vi tar ansvar och respekterar våra resenärer, varandra som kollegor och miljön. Vår omtänksamhet, kompetens och mångfald gör oss framgångsrika och uppskattade både som internationellt kollektivtrafikföretag och som arbetsplats. Vare sig du är medarbetare eller resenär känner du dig alltid välkommen till Keolis.

Om tjänsten

Som platschef ansvarar för den operativa leveransen i vårt uppdrag Busslinje 100 som trafikerar sträckan Borås-Göteborg-Borås. Du behöver du vara flexibel och lyhörd för förarnas behov och för att kunna leda dem igenom arbetsdagen på ett säkert och effektivt sätt. Som chef på Keolis förutsätter vi att du agerar enligt Keolis ledord "vara en god förebild, engagera, kommunicera och ta ansvar". Du kommer ha ansvar för rast och pauslokaler men även för trygghets- och säkerhetsfrågor i uppdraget. Du kommer även ha ansvar för att i samråd med central kör- och vilotidsansvarig driva rutinförbättringar och följa upp lagar, regler och EU-förordningar rörande kör- och vilotider på det egna området. Platschefen ingår i den lokala ledningsgruppen och rapporterar till Depåchefen i Partille.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Bistå med administrativt stöd och coacha föraren i det dagliga arbetet och följa upp händelser, sjukfrånvaro med mera.
 • Ansvara för information till medarbetarna i bland annat personal- och ledningsfrågor.
 • Bistå Depåchef med löpande uppföljning av trafikleverans samt fordonskontroller.
 • Säkerställa att avvikelsehantering sker enligt fastställda rutiner; trafikhändelserapporter, skadesamtal och uppföljning.
 • Delegerade arbetsmiljöuppgifter gällande skyddsrond i förarmiljö i bussar och förarmiljö i rast och pauslokal samt depå.
 • Aktivt arbeta med resenärsförbättrande åtgärder.
 • Kontrollera kör- och vilotider inom området.
Det här behöver du ha
 • Vi ser gärna att du har erfarenhet av kundservice och goda kunskaper om kollektivtrafiksbranschen eller liknande verksamheter.
 • Erfarenhet från en arbetsledande roll där frågor såsom personalledning, arbetsrätt och systematiskt arbetsmiljöarbete har ingått.
 • Att vara platschef är utmanande och utvecklande. För att lyckas behöver du samarbeta och samtidigt vara självständig i din roll som ledare.
 • Som teoretisk grund har du minst en gymnasieexamen eller likvärdig utbildning.
 • Kunskap om EU-förordningar rörande kör- och vilotider.
Då denna tjänst innebär många olika kontakter behöver du som person ha god förmåga att skapa relationer, ett coachande förhållningssätt och en god kommunikativ förmåga. För att uppnå ett gott resultat behöver du kunna se din roll som en del av Keolis som helhet, vara lösningsinriktad och kunna prioritera och komma till beslut - även under tidspress.

Det här får du av oss

Vi erbjuder dig att jobba i en utvecklings- och affärsorienterad bransch. Vi bedriver trafik över stora delar av Sverige, för närvarande i Dalarna, Karlstad, Göteborg och Stockholm. För att vi ska kunna växa behöver vi kunna leverera våra tjänster med högre effektivitet och kvalitet än våra konkurrenter. Det ställer stora krav på våra medarbetare samtidigt som det erbjuder ett högt fokus på utveckling där vi ständigt behöver förbättras för att växa. Som nyanställd medarbetare på Keolis får du en individuellt utformad introduktion, tjänsten innebär många spännande utmaningar och här hos oss finns det goda möjligheter till utbildning och utveckling. Vi vill att du ska trivas och må bra och erbjuder dig därför en trivsam arbetsmiljö där vi välkomnar olikheter och främjar mångfald. Vi vill även underlätta för dig att utföra hälsofrämjande aktiviteter och erbjuder därför friskvårdsbidrag!

Så här ansöker du

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Har du frågor är du välkommen att kontakta:

Keolis rekrytering: gbg@keolis.se

Depåchef Partille, Fredrik Jönsson på telefon 031-671805

Facklig representant för Unionen, Marie Budd på telefon 031-671954
Mer info
Område Borås
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Transport & Logistik, Administration & Ledning, Övrigt
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Keolis Sverige AB
Hemsida http://www.keolis.se
Sista ansökningsdag 28 sept 2021 (9 dagar kvar)