Redovisningsekonom till Staples

Redovisningsekonom till Staples

Välkommen med din ansökan redan idag.

Tjänstebeskrivning

Som redovisningsekonom på Staples har du möjlighet att arbeta i en internationell koncern och ingå i ett team med god gemenskap och med stor kunskap inom redovisning och rapportering. Staples finansavdelning består av tre avdelningar uppdelade inom reskontra, controlling och redovisning, där du kommer att ingå i den sistnämnda och rapportera till redovisningschef. På kontoret i Borås hanteras redovisningen för de svenska respektive danska bolagen.

I rollen som redovisningsekonom kommer du framför allt att arbeta med löpande bokföring, avstämningar, moms- och skattedeklaration samt vara delaktig i arbetet med månads- och årsbokslut. Vidare kommer du att bistå i revisionsprocessen. Du förväntas också kunna bistå i andra vanligt förekommande arbetsuppgifter inom en ekonomifunktion. Staples är en stor internationell koncern och arbetar efter tydliga deadlines och det är därför viktigt att du trivs i en sådan miljö.

Ort:
Borås

Omfattning:
Heltid. Vikariat om 12 månader, med start i juni alternativt i aug.

Uppdragsgivare:
Staples

Ansökan:
Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.

För information:
I denna rekrytering samarbetar Staples med Dfind Finance. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Elin Lindén på elin.linden@dfindfinance.se alternativt via telefon 0725-00 28 38, eller Helena Åhman på helena.ahman@dfindfinance.se alternativt via telefon 0733-16 95 90.

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med inriktning mot redovisning eller revision. Du har minst 3 års erfarenhet från rollen som redovisningsekonom och har goda kunskaper inom svenska redovisnings- och skatteregler. Det är meriterande om du har fördjupade momskunskaper, erfarenhet av skatteredovisning, både aktuell skatt och uppskjuten skatt, samt erfarenhet av nordisk redovisning, utöver den svenska. Du är en van användare av affärssystem och hanterar Excel väl. Vidare har du en god kommunikativ förmåga och talar samt skriver svenska och engelska obehindrat.

Som person är du prestigelös, tar ett personligt ansvar och har en god förmåga att effektivt driva ditt arbete framåt. Struktur kommer naturligt för dig och du har en hög analytisk förmåga. Du tycker om att ta initiativ och trivs i en roll där du får arbeta självständigt. Vidare bidrar du till teamet och värdesätter samarbete.

Företagsbeskrivning

Staples Solutions är den ledande leverantören av arbetsplatsprodukter, tjänster och lösningar för små, medelstora och stora företag i Europa. Tack vare de integrerade lösningarna är Staples Solutions det självklara valet för att tillgodose behoven för arbetsplatser både i dag och i morgon. Vi bedriver verksamhet i 17 länder i Europa och huvudkontoret ligger i Amsterdam. Den Nordiska verksamheten har 1500 medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Danmark . Det Nordiska huvudkontor är i Borås och centrallager för Sverige och Danmark finns i Växjö.
Mer info
Kontaktperson Elin Lindén
Telefon 0725-002838
Område Borås
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd, Vikariat
Rekrytering hanteras av Dfind Finance
Sista ansökningsdag 30 juni (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Till Staples Nordiska huvudkontor i Borås söker vi nu en redovisningsekonom som trivs i en händelserik och internationell miljö. Detta är ett vikariat om ca 12 månader.