Kvalificerad redovisningsekonom till Staples

Kvalificerad redovisningsekonom till Staples

Till dig som känner dig trygg i rollen som redovisningsekonom, uppskattar att hålla dig uppdaterad kring redovisningsprinciper och vill utvecklas inom en internationell koncern, kan Staples erbjuda en bred roll med möjlighet till påverkan och stort eget ansvar.

Välkommen med din ansökan redan idag!

Tjänstebeskrivning

Som kvalificerad redovisningsekonom på Staples har du möjlighet att arbeta i en internationell koncern och ingå i ett team med god gemenskap och med en stor kunskapsbank. Du förväntas kunna bidra med insikt och förståelse för redovisning och rapportering, och därmed komplettera nuvarande team med din erfarenhet. Staples finansavdelning består av tre avdelningar uppdelade inom reskontra, controlling och redovisning, där du kommer att ingå i den sistnämnda och rapportera till redovisningschef. På kontoret i Borås hanteras redovisningen för de svenska respektive danska bolagen och redovisningsavdelningen består av 5 personer.

Vi tror att du har förmågan att supportera redovisningschefen inom flertalet områden för den svenska respektive danska redovisningen. Du kommer att vara högst delaktig i redovisningsfunktionens månatliga rutiner och bland annat ansvara för delar av månadsbokslut och rapportering till koncern samt upprättande av årsbokslut och årsredovisning. Du kommer att ha en kontrollfunktion för att tillgodose att samtliga balanskonton är avstämda och rätt värderade månatligen, arbeta med likviditetsplanering, bistå med lagstadgad rapportering såsom skatt- och momsrapportering samt arbeta proaktivt med att redovisningen stödjer och följer verksamheten.

För att lyckas i rollen krävs att du har förmåga att arbeta självständigt samt kontinuerligt utveckla processer och rutiner. Du kan komma att ingå i koncerninterna projekt där du representerar ekonomifunktionen. Rollen som kvalificerad redovisningsekonom innebär många kontaktytor, inom hela organisationen, vilket kräver att du besitter en god kommunikativ förmåga och behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Ort:
Borås

Omfattning:
Heltid. Start enligt ö k.

Uppdragsgivare:
Staples

Ansökan:
Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.

För information:
I denna rekrytering samarbetar Staples med Dfind Finance. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Elin Lindén på elin.linden@dfindfinance.se alternativt via telefon 0725-00 28 38, eller Helena Åhman på helena.ahman@dfindfinance.se alternativt via telefon 0733-16 95 90.

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom, eller motsvarande, med inriktning mot redovisning eller revision. Du har ett antal års erfarenhet från liknande roller och en förståelse för redovisningsfrågor samt är uppdaterade på regelverk och praxis, gärna från internationell miljö. Det är meriterande om du har fördjupade kunskaper inom ett specialistområde inom redovisning och/eller erfarenhet av nordisk redovisning, utöver den svenska. För att lyckas i rollen behöver du behärska redovisningsprincipen K3 och det är meriterande om du också har med dig IFRS. Du är en van användare av affärssystem och hanterar Excel väl.

För att trivas och lyckas i rollen tror vi att du är analytisk, prestigelös och besitter en god handlingskraft. Det är en förutsättning att du är en team-spelare med stor social förmåga men som också klarar av att ta egna initiativ, fatta beslut och arbeta självständigt.

Företagsbeskrivning

Staples Solutions är den ledande leverantören av arbetsplatsprodukter, tjänster och lösningar för små, medelstora och stora företag i Europa. Tack vare de integrerade lösningarna är Staples Solutions det självklara valet för att tillgodose behoven för arbetsplatser både i dag och i morgon. Vi bedriver verksamhet i 17 länder i Europa och huvudkontoret ligger i Amsterdam. Den Nordiska verksamheten har 1500 medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Danmark . Det Nordiska huvudkontor är i Borås och centrallager för Sverige och Danmark finns i Växjö.
Mer info
Område Borås
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Dfind Finance
Sista ansökningsdag 26 aug (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Staples kompletterar nu sin ekonomifunktion med en kvalificerad redovisningsekonom, med placering på bolagets nordiska huvudkontor i Borås. Utöver det löpande arbetet förväntas du agera bollplank mot såväl redovisningschef som övriga intressenter inom Staples. Vidare kommer du att spela en nyckelroll i att utveckla processer och rutiner kopplat till redovisningen.