Ekonomi- och Finanschef till Sparbanken Sjuhärad, Borås

Ekonomi- och Finanschef till Sparbanken Sjuhärad, Borås

Rollen innebär övergripande ansvar för bankens ekonomi, administration samt finansiell rapportering och resultatuppföljning. I nära samarbete med VD och den övriga bankledningen arbetar du med affärsstödjande analys för bästa möjliga beslutsunderlag. Ekonomi- och Finanschefen deltar aktivt som föredragande i styrelsemöten samt i bankens Finanskommitté. Du skall vara drivande i strategi-, budget- och prognosarbete samt ansvara för legal finansiell rapportering, bl.a. till Finansinspektionen. En viktig del i uppdraget är ledarskap för tre personer på ekonomiavdelningen samt chefen för intern support. Här är fokus att utveckla gruppens arbete genom effektiva processer och stöd i automatisering av rutinuppgifter, som möjliggör samverkan och rollutveckling.

Vi söker dig med gedigen erfarenhet av ledarroll inom ekonomi och med mycket god finansiell kunskap, med fördel genom bakgrund från bank eller motsvarande regelstyrd verksamhet. Du har en affärsmässig helhetssyn som kopplar ekonomistyrningen till affärsmålen och bidrar till verksamhetsutveckling. Du har akademisk examen inom ekonomi, hög kompetens inom redovisning och ekonomisk analys och är uppdaterad på hur man skapar största nytta med systemstöd.

Ett engagerat och motiverande ledarskap är avgörande och med ett positivt och förtroendeingivande sätt har du lätt för att bygga stabila och långsiktiga relationer. Du uppfattas som en socialt säker person med stor nyfikenhet och framåtanda men arbetar samtidigt metodiskt, strukturerat och med prioriteringsförmåga för att fullfölja planer och strategier. Din ledarstil bygger på stark kommunikativ förmåga där du skapar resultat genom att verka genom andra och inspirera till positiva samarbeten.

Det här är en nyckelroll i en framgångsrik verksamhet där du tar vid och utvecklar en välskött och affärsstödjande ekonomifunktion.

Välkommen med din ansökan på www.maquire.se senast den 15 april. Vid frågor, kontakta Anna Åkesson 0763-38 87 96, e-post anna.akesson@maquire.se
Mer info
Område Borås
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Maquire Sverige AB
Sista ansökningsdag 15 apr 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Sparbanken Sjuhärad AB (publ) är den näst största fristående sparbanken i Sverige med en affärsvolym på cirka 70 miljarder och 166 anställda. Sparbanken Sjuhärad är en fullsortimentsbank med hög professionalism och stort affärs- och lönsamhetsfokus. Bankens verksamhetsområde utgörs av kommunerna Borås, Bollebygd, Mark och Svenljunga där banken har en mycket stark ställning på såväl privat- som företagsmarknaden. Banken är majoritetsägd av Sparbanksstiftelsen Sjuhärad och har även Swedbank AB (publ) och Vinstandelsstiftelsen Sporren som delägare. Stiftelsens främsta uppgift är att vara en långsiktig och stabil ägare till Sparbanken Sjuhärad och att stärka bankens konkurrenskraft. Stiftelsen delar årligen ut bidrag inom kategorierna forskning/utbildning, näringsliv, kultur och idrott. Läs mer på www.sparbankensjuharad.se