e-Commerce Manager

e-Commerce Manager

Scandinavian Photo söker en e-Commerce Manager

Brinner du för e-handel och drivs av att alltid ligga i framkant? Är du affärsinriktad och motiveras av att nå tydliga resultat, har goda ledaregenskaper och letar efter en ny utmaning? Då kan du vara den vi söker. Vi letar nu efter en e-handelschef till vårt servicekontor i Borås, en roll som innefattar försäljningsansvar såväl som sajtutveckling och personalansvar.

Arbetsuppgifter

Som e-Commerce Manager på Scandinavian Photo ansvarar du för att våra fyra sajter är uppdaterade och inbjudande. Du säkerställer att produkter, kampanjer och information presenteras på ett inspirerande och kommersiellt sätt i enlighet med våra produkt-, varumärkes- och försäljningsstrategier. Du arbetar ständigt med att optimera konverteringen och att göra kundresan så tillfredsställande och enkel som möjligt.

Vår nya e-handelsplattform är full av möjligheter som behöver konkretiseras och förverkligas med syfte att skapa den bästa kundupplevelsen. Vi strävar efter en e-handel som ständigt utvecklas och är i framkant, vilket förverkligas genom ett nära samarbete med vår IT-avdelning samt extern partner.

I rollen som e-Commerce Manager arbetar du nära vår marknadsavdelning, bland annat för att säkerställa ökad trafik. Du har även ett nära samarbete med produktavdelningen och vår försäljningsavdelning. Bland annat ingår det i ditt uppdrag att se till att våra sajter har förutsättningarna att återspegla den produktstrategi som arbetats fram av vår produktavdelning samt att säkerställa att sajterna följer vår säljstrategi.

Vi arbetar utifrån ett omnikanalskoncept där vi kombinerar e-handel med fysiska mötesplatser, och därför är det viktigt att du har ett helhetsperspektiv vad gäller handel såväl online som offline. Du är ansvarig för försäljning och lönsamhet för samtliga sajter, och i rollen ingår även personalansvar för vårt danska och finska e-handelsteam.

Din profil
Vi letar efter dig som har bred erfarenhet av e-handel och som tidigare arbetat med konverteringsoptimering och sajtutveckling. Du är affärsinriktad, har goda ledarskapsegenskaper och är intresserad av ny teknik. Du är van att arbeta med parallella projekt, prioritera och hålla deadlines.

Som person är du driven, resultatorienterad och en lagspelare. Du är prestigelös, lojal och hjälpsam mot dina kollegor. Du ser helheten - men har även ett öga för detaljer. Att du alltid har kunden i fokus är viktigt för oss.

Tjänsten
Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid med placeringsort Borås. För rätt person kan vi erbjuda en spännande utmaning och ett stimulerande arbete i ett företag med intressanta framtidsplaner och goda utvecklingsmöjligheter.

Om Scandinavian Photo
Scandinavian Photo, eller SP som vi också kallas, grundades 1982 och har utvecklats från att vara en postorderhandel inom foto till att idag vara Nordens ledande aktör inom foto, video och ljud. Vårt fokus är att erbjuda det bästa utbudet av varor och tjänster för kreativa utövare. Bland våra kunder finns allt från hobbyfotografer till avancerade entusiaster och företag - kort sagt alla som har behov av och brinner för kreativt skapande och teknologi. Vi delar våra kunders passion för högkvalitativa produkter och tjänster. Försäljning finns i dagsläget i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Bolagets strategi är att kombinera e-handel med mötesplatser i form av fysiska butiker i de större städerna. Bolaget har cirka 140 anställda med servicekontor i Borås, Stockholm och Oslo och omsätter cirka 750 miljoner kronor.
Mer info
Område Borås
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 feb 2020 (35 dagar kvar)