Redovisningschef till RevolutionRace

Redovisningschef till RevolutionRace

RevolutionRace AB är uppstickaren i friluftsbranschen som gör kvalitetskläder med grym passform och coola färger till ett rimligt pris. Företaget startades i ett garage 2014 och har på bara några år nått en omsättning på 400 milj. kr. Med en innovativ D2C-modell som bygger helt på onlineförsäljning och genom att involvera kunden i produktutveckling och marknadsföring har RevolutionRace snabbt fått en entusiastisk och engagerad community. Vi säljer idag till 35 länder och har knappt 60 anställda, varav de flesta arbetar på vårt nyrenoverade huvudkontor i centrala Borås.

Ditt uppdrag

Vi söker en redovisningschef som kommer ha det övergripande ansvaret för redovisningens alla delar i nära samverkan med verksamheten. Du kommer självständigt arbeta med hela bokslutsprocessen och upprätta årsredovisningar, moms- och skattedeklarationer. Du kommer vara placerad på vårt kontor i Borås och rapporterar till CFO.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Koncernredovisning, kvalificerade redovisningsfrågor och rapportering
  • Upprättande av månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Säkerhetsställa periodiseringar, avstämningar, dokumentation
  • Årsredovisning, inkomstskatt, deklarationer
  • Vara behjälplig vid internkontroller
  • Moms och skatteredovisning, legal rapportering, IFRS
  • Analysarbete
  • Kontakt med revisorer
  • Processförbättringar och diverse projekt
Din bakgrund
Vi söker dig med en eftergymnasial utbildning inom ekonomi med inriktning mot redovisning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. För att lyckas i rollen har du minst 5 års erfarenhet av kvalificerat arbete med redovisning, revision eller liknande där du jobbat med arbetsuppgifter som nämns ovan. Du har mycket goda kunskaper i redovisning och skattefrågor samt flera års erfarenhet av både självständigt och kvalificerat redovisningsarbete i en koncernstruktur. Du har dessutom god kunskap om IFRS. Du arbetar dagligen i Excel och övriga Office-paketet samt talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Din profil
Vi är ett entreprenörsdrivet företag varför du måste vara kreativ, nyfiken, nytänkande och gilla utmaningar. För att trivas i vår omväxlande miljö är det viktigt att du är prestigelös och trivs i en familjär, föränderlig och öppen kultur.

Det är viktigt att du trivs med att arbeta såväl strategiskt som mer detaljorienterat samt att du har en god analytisk förmåga. För att trivas bra i vår organisation är det viktigt att du är en lagspelare som trivs i samarbete med andra, att du är en god kommunikatör och har lätt att vinna förtroende.

Kort om Revolution Race
Revolution Race startades 2013, idag tillverkar och säljer vi prisvärda och multifunktionella friluftskläder i grym kvalitet under eget varumärke. Kläderna är skapade för att klara tuffa påfrestningar, även under riktigt svåra förhållanden. tillverkar och säljer prisvärda och multifunktionella friluftskläder i grym kvalitet under eget varumärke. Vårt unika sätt att arbeta innebär att vi har fokus på funktion och design tillsammans med att vi står i direktkontakt med både fabrik och kund, utan mellanhänder. När kunden är mer nöjd med vårt plagg, än med som med ett dubbelt så dyrt - då har vi nått vårt mål. Och idag är vi väldigt stolta över att vår kundnöjdhet är på hela 94%! Tillsammans sitter vi sitter i nya fräscha lokaler med bland annat klättervägg och ”gaminghörna” mitt i centrala Borås. Utöver stimulerande arbetsuppgifter och möjligheten att utvecklas i din roll erbjuder vi dig en plats hos ett välmående och snabbväxande företag, med en genuin gemenskap, delaktighet och flexibilitet. Du kan läsa mer om oss på vår hemsida www.revloutionrace.se

Vill du veta mer om tjänsten?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals/EQonomy. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jenny-Ann Löfgren, 0760-00 18 16. Vi hoppas att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Borås
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom, Ekonomichef, Revision
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av EQonomy
Sista ansökningsdag 9 dec 2020 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

EQonomy är ett affärsområde inom Wise Professionals av och för affärsnära ekonomer. Här finner man specialister på rekrytering och konsultuthyrning inom ekonomi och finans som tillsätter bland annat ekonomichefer, controllers eller redovisningsekonomer.