Service Delivery Manager till RISE Borås

Service Delivery Manager till RISE Borås

Brinner du för att omvandla verksamhetens behov till värdeskapande
IT-tjänster? Då är du den person vi söker! Som Service Delivery Manager hos RISE finns stora möjligheter till personlig utveckling, utbildning och arbete i spännande projekt i en innovativ arbetsmiljö med trevliga kollegor. I internationell samverkan med akademi, näringsliv och offentlig sektor bidrar RISE till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle!

Din vardag

Det här är en nyetablerad tjänst på IT inom RISE där du kommer att ansvara för att utveckla och leda koncernens tjänstekoncept inom IT.
Syftet är att du som Service Delivery Manager kommer ansvara för att tydliggöra de olika tjänsterna som IT-avdelningen erbjuder. Exempel på tjänster kan vara: datorarbetsplats, e-post, nätverk, serverdrift, lagring, applikationshantering och utskriftshantering. Tillsammans med tjänsteansvarig för respektive område är ditt uppdrag att etablera, förvalta och vidareutveckla koncernens IT-tjänster.

Ditt arbete kommer att innehålla utveckling och förvaltning av IT:s tjänstekatalog så att den ligger i linje med verksamhetens krav och behov, samt säkerställa att arbetet med tjänstekatalogen sker på ett enhetligt sätt. Din uppgift kommer även bestå av att skapa ett effektivt team och bra arbetssätt, samt att delta i resursplaneringen på operativ nivå i samråd med berörda resursägare.

Övriga ansvarsområden:

· ansvarig för att IT-tjänsterna presenteras, supporteras och kan beställas på ett enhetligt sätt i verksamhetens webbshop

· hantera leverantörer och ansvara för att följa upp avtal kopplade till berörda tjänsteområden

· stötta tjänsteansvariga med mätning och uppföljning av tjänster och säkerställa att nödvändiga statusrapporter och beslutsunderlag finns

Din profil

Vi söker dig som har högskoleexamen eller motsvarande arbetslivserfarenhet med tidigare vana av att arbeta såväl strategiskt som operativt inom en roll som leveransansvarig av IT tjänster eller liknande. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att driva, samordna och administrera IT-projekt. Du har tillräcklig kunskap om IT och infrastrukturtjänster för att förstå tjänsternas beroende av infrastrukturer och för att kunna skapa förtroende och goda relationer med tekniska specialister i t ex projekt. Du har erfarenhet av ekonomisk uppföljning och budgetering samt förmåga att leda ett team på daglig basis. För den här tjänsten krävs flytande svenska och engelska i tal och skrift.

Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper och vi värdesätter egenskaper som engagemang, relationsbyggande, flexibilitet och samarbetsförmåga. För att trivas i den här rollen bör du ha vana av att arbeta med människor och ha god förmåga att kommunicera runt IT frågor på ett sätt som skapar förtroende och förståelse både i verksamheten och hos leverantörer. Du bör tycka om eget ansvar och ha förmåga att leda och driva arbetet på ett engagerat och lyhört sätt. Vi söker dig som är bra på att skapa delaktighet och som tar initiativ till att utveckla den verksamhet du arbetar i.
Mer info
Område Borås
Yrkesroll Data & IT, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sigmarecruit.se/jobb/
Sista ansökningsdag 24 juni (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

OM RISE

RISE – Sveriges forskningsinstitut

Innventia, SP och Swedish ICT har gått samman i RISE för att bli en starkare forsknings- och innovationspartner. I internationell samverkan, med akademi, näringsliv och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. RISE 2 200 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. Vi erbjuder ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra produkter, tekniker och tjänster. RISE Research Institutes of Sweden ägs av svenska staten.
IT-funktionen har en viktig roll vars ansvar är att förse koncernen med IT-nära tjänster, delta i den verksamhetsnära förvaltningen och driva utvecklingen inom strategiskt viktiga IT områden för koncernen. Koncernens IT organisation är geografiskt placerad både i Borås och i Stockholm och består av totalt ca 30 personer. www.ri.se

VILL DU VETA MER?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Sigma Recruit. Vill du veta mer, kontakta rekryteringskonsult Mikaela
Jahreskog på 070-248 72 41, mikaela.jahreskog@sigma.se eller Susanne Hjälmered på 070-389 70 07, susanne.hjalmered@sigma.se. Välkommen med din ansökan på www.sigmarecruit.se/jobb. Urval och intervjuer sker löpande så ansök så snart som möjligt.